Adijo pajkaste žilice!

Neprimerna obutev, tesna oblačila, pretežno stoječe ali sedeče delo, premalo fizične aktivnosti in še mnogo drugega vodi v motnje cirkulacije v predelu nog – vse to pa vpliva tudi na izgled naših nog, ki nas nemalokrat prisili v to, da namesto obleke oblečemo dolge hlače.

image

Simptomi slabe cirkulacije v predelu nog:

  • Težke in boleče noge,
  • občutek utrujenih in mravljinčastih nog,
  • otekli gležnji,
  • pojav vidnih kapilar (pajkastih žilic) in krčnih žil,
  • pogosti krči v predelu nog ...

Seveda so krčne in pajkaste žilice pogosto genskega izvora, ampak to še ni razlog, da se predamo in skrivamo svoje noge, na katere bi lahko bile ponosne.

Rešitev za vsak dan

Obstaja kar nekaj rešitev, s katerimi bi lahko ublažile bolečino nog, njihovo otekanje in tudi izgled. Nekatere od teh rešitev so kompresijske nogavice, laserska operacija, vaje za spodbujanje cirkulacije, knajpanje (izmenjujočo hladno in vročo kopel).

Pomembno je, da se izogibamo križanju nog in večurnemu sedenju. To pomeni, da moramo same poskrbeti za to, da večkrat vstanemo, se razgibamo in pospešimo cirkulacijo po našem telesu.

Sensilab priporoča:

Da boste lahko ponosno nosile krilo in razkazovale svoje čudovite noge vam priporočamo izdelek VeinStop. Enkratna kombinacija naravnih izvlečkov hibiskusa, pomaranče, grozdnih pešk, ajde, borovnic in vitamina C, je popolna rešitev za težave s krčnimi žilami. Vse naštete sestavine pospešijo tvorbo kolagena in krepijo žilne stene nog ter tako preprečujejo pojav in poslabšanje krčnih žil. Poleg tega poskrbijo tudi za omilitev številnih neprijetnih simptomov, ki spremljajo krčne žile, kot so boleče in otekle noge, mravljinčast občutek nog in pojav krčev.