Ali je suha koža vzrok za nastanek gub?

Odgovor: suha koža ne povzroča gub. To je mit, ki se v lepotnem svetu pojavlja že kar nekaj časa. Toda če podrobno pogledamo vse povezano s staranjem, lahko zagotovo trdimo naslednje: samo zato, ker je vaša koža suha (in ne mastna, kar zagotavlja boljšo hidriranost), nikakor ne pomeni, da boste v prihodnjih letih na svojem obrazu imeli gube.

image

Predstavljamo vam povezavo med suho kožo in gubami in dodajamo koristne nasvete, kako zaustaviti znake staranja.

KJE JE POVEZAVA MED SUHO KOŽO IN GUBAMI?

Čeprav suha koža ne povzroča gub, jih zagotovo poudari. Če je koža dehidrirana, se nam zdijo gube, povešenost in luščenje, bolj izraziti. Nasprotno pa, če je koža navlažena ali mastna, so gube manj izrazite, saj je koža hidrirana in gladka.

Če imate suho kožo, nanašajte večjo količino vlažilnega sredstva. Priporočamo vam bogato hranilno UNDO kremo, ki kožo vlaži podnevi in ponoči, vaša koža pa je videti bolj zdrava in bolj polna.

Torej, kaj pravzaprav povzroča gube?

Medtem ko suha koža ni vzrok za nastanek gub, pa obstaja peščica genetskih in okoljskih dejavnikov, ki vplivajo na vašo kožo. Na srečo dobra obveščenost o tem, kako okolje vpliva na vaše telo, pomaga, da se učinkovito spoprimete z znaki staranja.

1. vzrok: Izpostavljenost UV žarkom

Vemo, da imate radi sijočo zagorelo kožo, vendar pa pečenje na soncu - tudi če samo nekaj mesecev na leto - lahko na vaši koži pusti dolgotrajne negativne učinke. UVA in UVB žarki pospešujejo razgradnjo kolagena ter prezgodnji razvoj gub in povešeno kožo. Vsak dan, ne glede na letni čas, na svoj obraz nanašajte zadostno količino ustrezne zaščitne kreme za sončenje.

image

2. vzrok: Onesnaženje

Onesnaženje je lahko resen dejavnik staranja, še posebej, če živite v mestu. Smog v mestu, pasivno kajenje, onesnaženje zraka – zlasti prosti radikali – povzročijo zamašitev por, akne in izgubo kolagena v koži. Sredstva za zaščito pred soncem, serumi z antioksidanti in sredstva skupaj delujejo proti neželenim učinkom onesnaževanja v mestih.

Priporočamo vam uporabo UNDO Collagen Drink. Napitek vsebuje 2 ključni sestavini, kolagen in hialuronsko kislino, ki izbrišeta znake časa. Kolagen je za zdravo kožo ključnega pomena. Je najpogostejši protein v našem telesu in gradnik kožnih tkiv. Dopolnilo s kakovostnim kolagenom naredi vašo kožo mladostno in sijočo, lase in nohte pa močnejše. Koži pomaga, da se regenerira od znotraj in ji povrne elastičnost in čvrstost, hilaruonska kislina pa kožo še dodatno hidrira, jo naredi bolj polno, gube pa izginejo!

3. vzrok: Naravno staranje

To je dejstvo: vsak dan se staramo. S staranjem vaša koža izgublja vlažnost in zmanjšuje nastajanje kolagena in elastina - dve bistveni sestavini, zaradi katerih je koža videti polna in mladostna. Tudi menopavza lahko tudi pri mnogih ženskah povzroči pomanjkanje prevladujočega estrogenega hormona, B-Estradiola, kar lahko povzroči razpad podporne maščobe, ki leži pod površino kože. Rezultat je večja povešenost in gubanje kože.

Smejalne gube s staranjem postajajo bolj vidne, kar pa ni nič slabega! Koži privoščite učinkovite formule proti staranju, kot so naše kapsule UNDO Perfect skin, ki vsebujejo vrhunske naravne sestavine z dokazanim delovanjem proti staranju. Aktivna sestavina SkinAx2™ odpravi temne kolobarje, rdečico (počene kapilare), temne lise in tanke linije na obrazu.

Izbrani izdelki za vas

LASJE IN KOŽA
-50%
Akcijska cena 26,99 € Redna cena 53,98 €
Ogled izdelka