Ali so lahko hemoroidi posledica obolenja jeter?

Težave z jetri lahko povzročijo povečanje pritiska na žile v anusu. Starejši ljudje so bolj nagnjeni k temu, saj imajo šibkejše analne žile, spremembe pritiska pa lahko privedejo do oteklin. Zaradi bolečega odvajanja blata, se bolniki s hemoroidi pogosto bojijo iti na stranišče. Zaradi odlašanja se blato zasuši in zato se težave ob nujnem vnovičnem odvajanju seveda stopnjujejo. Poleg tega bolečina povzroči refleksno zaprtje, kar tudi zahteva močnejši pritisk pri odvajanju. To dodatno poslabša težave s hemoroidi, poveča bolečino in zahteva še močnejše pritiskanje … Začaran krog!

image

Zdravstveni strokovnjaki predlagajo, da bi nekatere spremembe v načinu življenja preprečile nastanek hemoroidov. Bolezni jeter, ki so posledica nezdravega življenjskega sloga, napačne prehrane s preveč živalskimi beljakovinami, alkoholom, slaščicami, predelanimi živili, nasičenimi maščobami in s preveč soli, so velik vzrok hemoroidov.

  • Uporabite Magnetoplag – medicinski pripomoček.
  • Pripravite si obkladke iz tinkture švedske grenčice ali divjega kostanja.
  • Predel zadnjika si namažite z ognjičevim mazilom in kokosovo maščobo.
  • Za umivanje uporabljajte mlačno vodo.

Omejite uživanje mesa, mleka in mlečnih izdelkov, nasičenih maščob, vse predelane in v naprej pripravljene hrane, soli in alkohola. Priporočamo pitje 2-3 l vode na dan. Če ne pijete dovolj vode, vlaknine postanejo mašilo. Ni je treba samo piti, lahko tudi sedite v njej in ji primešate magnezijev sulfat, saj ta dobesedno posrka tekočino iz krvi, ujete v krčnih žilah in hemoroidih in tako preprečuje zatekanje.

Izbrani izdelki za vas