Zakaj so tvoji alkoholni mački po 30. letu toliko hujši?

Alkoholni mački so naporni, ne glede na leta. Ampak ko smo bili stari 20. let, bomba tekil prejšnji dan ni povzročila takšnega in tako dolgega glavobola. Danes gremo zato raje kot v soboto ven že v petek. Da se sestavimo do ponedeljka, seveda. Zdi se, da mit, bolj, kot se približuješ 30-ki, huje je z mački, prekleto velja. Zakaj? Jih je možno omiliti?

image

Na to »hudo« težavo obstaja preprost odgovor: s tem, ko se staramo, tem bolj naša vzdržljivost upada. Tudi pivska. Se spomniš, kakšna je bila tvoja postava pri 20. letih? Nekdo, ki ima 30 in nekaj let, te postave nima več, podobno je tudi s pitjem.

Ko smo bili mlajši in bolj fizično aktivni, smo se lažje lahko izmaknili mačku.

Jetra so glavna pri mačku

Ko pridemo do alkohola pa nas ne udari le v obliki glavobola in slabega počutja, eden od glavnih organov, ki trpi tudi s staranjem, so jetra. »Vaša jetra so odgovorna za procesiranje toksinov, kot je alkohol, zato – če jetra ne delujejo pravilno in učinkovito – bo maček še hujši,« pravi Sanford Vieder, ki deluje na kliniki v Michiganu.

Telo alkohol zaznava kot strup in ga v jetrih spremeni v manj strupeno spojino. Po prvi fazi razstrupljanja ga spremeni v zelo strupeno snov acetaldehid (zelo soroden formaldehidu), šele nato pa to snov (acetaldehid) lahko naknadno spremeni v za naše telo sprejemljiv acetat (praktično običajen kis).

Raje ven v petek, da se sestavimo do ponedeljka

Vse to pa spremljajo hudi glavoboli, bruhanje in vsesplošno slabo počutje, ki se po 30. letu celo podaljša. Če ste pri 20. letih mačka preboleli v nekaj ur in šli že v soboto na nov žur, se je to z leti spremenilo. Namesto v soboto greste preventivno ven že v petek, da se zagotovo sestavite do ponedeljka.

Če imate hude alkoholne mačke, potem vam vaša jetra želijo »nekaj« sporočiti. Da ste jih predolgo zastrupljali. Da je čas, da tudi njim privoščite počitek.

Z protibolečinsko tableto samo poslabšate stanje

Najlažje je seveda vzeti protibolečinsko tableto, s katero morda res hitreje vsaj na videz preženemo alkoholnega mačka, naredimo pa še dodatno škodo našim jetrom.

Med najmočnejšimi izdelki, ki podpirajo telo pri razstrupljanju jeter, je Hepafar forte. Te imajo kar trojno delovanje, saj razstrupi ter poskrbi za učinkovito razgradnjo in izločanje vseh strupov iz vaših jeter in telesa, obnovi vse jetrne celice in omogoči njihovo nemoteno delovanje ter okrepi vaša jetra, da se učinkovito obranijo pred strupi iz okolja. Tudi pred alkoholom. 

Z 1-mesečnim paketom Hepafar boste zadevo omilili. 

Izbrani izdelki za vas