Kdaj bom začela opažati učinke anti-age krem?

Prvi ukrep proti staranju je uporaba vlažilne kreme. Navlažena koža je namreč bolj čvrsta in sveža, zato se drobne črte in gubice zdijo manj izrazite. Če že zgodaj začnete uporabljati vlažilne kreme, se pojavljanje znakov staranja lahko celo upočasni.

Nekateri strokovnjaki celo trdijo, da se mladim z mastno kožo, nagnjeno k aknam, ta nadloga kasneje obrestuje. Prav za mastne tipe kože je namreč značilno, da koža ostaja temeljito navlažena, zato pa je manj nagnjena k nastanku gub.

image

Pri izbiri učinkovite anti-age kreme, morate biti pozorni, da vsebuje določene sestavine, kot sta na primer retinol in retinil palmitat. Na srečo so na voljo izdelki iz različnih cenovnih razredov, tako da vam za mladosten videz ni treba odšteti celega bogastva.

Ampak najprej … Kaj se zgodi, ko se koža postara?

Kolagenska vlakna in elastin sta glavna proizvajalca kolagenske mreže v kožnih celicah. Njena pravilna, zdrava in urejena struktura je bistvena za mladosten videz in zdravo, čvrsto, prožno ter sijočo kožo.

Kolagenska vlakna v kolagenski mreži se nenehno naravno razkrajajo, hkrati pa nastajajo tudi nova. To je naravni proces obnavljanja kože. Težave se pojavijo, ko se pri nastajanju novih kolagenskih vlaken posamezna vlakna raztrgajo – takrat se koža ne obnavlja.

Kot so ugotovili razvijalci UNDO complex ™, je krivec za razpadanje kolagenske mreže hormon angiotenzin II. Ta aktivira posebne encime metaloproteinaze, ki kot škarje režejo kolagenske niti in s tem pospešijo staranje.

Encimi, ki poškodujejo kolagen, pospešeno nastajajo zaradi različnih dejavnikov. Poleg staranja na to vpliva tudi UV sevanje, kajenje, hitra hrana, preveč sladkorja, onesnažen zrak, škodljive kemikalije v kozmetiki in oblačilih, ...

Kdaj bi torej morala začeti uporabljati anti-age kreme?

Staranje kože je precej individualen proces, kakor smo že prej omenili, pa ga lahko povzroči veliko različnih dejavnikov.

Lahko bi rekli, da morate med 25 in 30 letom svoji koži stalno nuditi ustrezno zaščito, saj jo ta potrebuje. Pomembno vlogo pri izbiri najboljše kreme za obraz imajo tip kože in starost.

Pri snovanju krem proizvajalci imajo v mislih predvsem tip kože in starostno skupino, ki ji bo krema namenjena. Te kreme tako vsebujejo sestavine, ki upoštevajo potrebe točno določene vrste kože.

Ali stres tudi pripomore k staranju kože?

Naša telesa ob stresu reagirajo na enak način, kot se že tisočletja odzivajo na morebitne nevarne situacije - izločajo hormone, ki se odzivajo na nenadne in kratkotrajne nevarnosti.

Danes je stres v naših življenjih stalnica. Telo namreč stresne hormone nenehno proizvaja, kar povzroča, da se naša koža hitreje stara.

Najpomembnejši hormon, ki se v telesu izloča ob stresnih situacijah, je kortizol. Ta hormon povzroča razgradnjo kolagenske mreže, ki pa je najpomembnejši del globljih plasti kože. Količina kolagena in spremembe v njegovi strukturi se odražajo v nastajanju gub, ustrezna krema proti staranju, kot na primer UNDO Krema, pa bo spodbudila nastajanje kolagena in pomagala tudi pri preprečevanju nastanka drobnih črt in gubic.

Kdaj bom opazila učinkovanje anti-age kreme?

Odvisno je od posameznega tipa kože, starosti in trenutnega stanja kože. Najhitreje boste opazili zmanjšanje drobnih črt, koža pa bo mehka in navlažena. Za optimalno delovanje, morate kremo nanašati redno vsak dan.

Izbrani izdelki za vas