Bananine ploščice za na vsako pot
Nedeljski izlet z družino ali pa natrpan delovnik popestrite z zdravimi bananinimi ploščicami, ki vas bodo napolnile z energijo. Okusne ploščice so povsem brez sladkorja, zato so primerne tudi za tiste, ki se radi izogibamo sladkorju. Nad temi okusnimi ploščicami nas je navdušila Sensilabovka Tea.
Sestavine:
- 170 g ovsenih kosmičev
- 1 žličko pecilnega praška ali sode bikarbone
- 2 žlički cimeta
- 1/2 žličke muškatnega oreščka
- 1/2 žličke soli
- 1 žlička vanilje
- pest Sensilab Foods oluščenih konopljinih semen
- 480 ml mleka (mandljevo je top)
- 1 veliko jajce
- 3 žlice stopljenega Vegalife Bio kokosovega masla
- 70 g sladkorja kokosove palme ali medu
- 2 zmečkani banani
Priprava:
V prvi posodi zmešamo ovsene kosmiče, pecilni prašek, cimet, muškatni orešček, sol, vaniljo in konopljina semena.
V drugi pa mleko, jajce, kokosovo maslo, sladkor kokosove palme in banani.
Mokre sestavine nežno premešamo s suhimi, jih porazdelimo po pekaču (manjši pekač, obvezna uporaba papirja za peko :) ) na približno 1 cm višine.
Pečemo na 180°C približno 25 minut.
Dobro ohlajene razrežemo na ploščice/kvadratke.
Tako je videti masa tik preden jo damo v pečico.
Tein trik:
Za shranjevanje priporočam, da med ploščicami položite na trakce narezan papir za peko (da se ne sprimejo).
Morda bi vas zanimalo