Bananine ploščice za na vsako pot

22. feb. 2017

Nedeljski izlet z družino ali pa natrpan delovnik popestrite z zdravimi bananinimi ploščicami, ki vas bodo napolnile z energijo. Okusne ploščice so povsem brez sladkorja, zato so primerne tudi za tiste, ki se radi izogibamo sladkorju. Nad temi okusnimi ploščicami nas je navdušila Sensilabovka Tea.

Sestavine:

  • 170 g ovsenih kosmičev
  • 1 žličko pecilnega praška ali sode bikarbone
  • 2 žlički cimeta
  • 1/2 žličke muškatnega oreščka
  • 1/2 žličke soli
  • 1 žlička vanilje
  • pest Sensilab Foods oluščenih konopljinih semen
  • 480 ml mleka (mandljevo je top)
  • 1 veliko jajce
  • 3 žlice stopljenega Vegalife Bio kokosovega masla 
  • 70 g sladkorja kokosove palme ali medu
  • 2 zmečkani banani

Priprava:

V prvi posodi zmešamo ovsene kosmiče, pecilni prašek, cimet, muškatni orešček, sol, vaniljo in konopljina semena.

V drugi pa mleko, jajce, kokosovo maslo, sladkor kokosove palme in banani.

Mokre sestavine nežno premešamo s suhimi, jih porazdelimo po pekaču (manjši pekač, obvezna uporaba papirja za peko :) ) na približno 1 cm višine.

Pečemo na 180°C približno 25 minut.

Dobro ohlajene razrežemo na ploščice/kvadratke.

Tako je videti masa tik preden jo damo v pečico. 

Tein trik:

Za shranjevanje priporočam, da med ploščicami položite na trakce narezan papir za peko (da se ne sprimejo).