Prazna košarica?
Verjetno zato, ker si še niste ogledali naše najnovejše ponudbe
Sensilab za svoje spletne strani uporablja piškotke, ki ne shranjujejo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so morda že nameščeni. Z nadaljevanjem uporabe naših spletnih strani soglašate z njihovo uporabo.
Kontaktirajte nas prek spleta ali pokličite na 0590 82 770
100% garancija na zadovoljstvo
Brezplačna dostava nad 49,99 €
Ker jo naše telo doživlja kot sladkor, enostaven sladkor. Tako kot krof ali katerokoli drugo sladico. Pa čeprav ko jo namakamo v našo najljubšo omako, nimamo tega občutka. Zato za hujšanje redno uživanje belih žemljic ali drugih belih dobrot (testenin, kruha, riža ipd.) ni dobra ideja. Zakaj belo žemljico naše telo prepoznava kot slaščico? Ker nima vlaknin.
Ja, težko se je upreti mehki, dišeči in sveži beli žemljici. Če ste navajeni te teksture in tega okusa, je to to. Vse, kar je črno, polnozrnato in podobno se lahko skrije. Ampak na žalost se je naše telo skozi več 10.000 let evolucije s to pogruntavščino precej pozno srečalo, da bi se uspešno prilagodilo.
Ko gre za ogljikove hidrate (ki jih danes srečamo predvsem v obliki kruha, testenin, škrobnatih živil, cmokov, njokov, slanega in sladkega peciva …), je naše telo bolj udomačeno z vsem, kar ima cela zrna, kar je žvečljivo in kar se počasneje prebavlja (polnozrnata žita, sadje in zelenjava z olupkom). To, kar daje tem živilom bolj konkretno strukturo, so ravno vlaknine.
Z evolucijskega stališča je do tega najverjetneje prišlo, ker je naše telo pač moralo uporabiti, kar je imelo na voljo. In ker je pač imelo na voljo ogljikove hidrate v obliki raznih jedilnih trav (ki smo jih s križanjem »kultivirali« in tako dobili vsa današnja žita), sadežev in drugih divjih rastlin z visoko vsebnostjo vlaknin, se je telo temu prilagodilo. In temu se je prilagodila tudi pestra združba mikroorganizmov, ki jim je naše črevo dom in z nami živijo v miru, saj so vlaknine njihova najljubša hrana.
Prednost vlaknin za telo je tudi v tem, da nam pomagajo varčevati s pomembnim gorivom za energijo – sladkorjem. Torej preprečijo, da bi ga telo iz hrane (ogljikovih hidratov) prehitro uporabilo. Ker hrane ni bilo na pretek, je to bilo vedno dobrodošlo. Kako imeti čim dlje stabilno raven sladkorja, torej energije in občutka sitosti. In vlaknine so bile tu super pripomoček.
Sladkor oziroma glukoza je glavno gorivo za vse telesne celice, vendar je v govorici našega telesa vse, česar je preveč, škodljivo. Telo raje vidi, da se stvari dogajajo počasi kot na hitro. In če se pojavi preveč sladkorja prehitro v krvi (če zaužijemo enostavne ogljikove hidrate, brez vlaknin, torej vse kar je »belo« oziroma sladice in razne prigrizke), se ga hoče telo čim prej rešiti oziroma ga varno pospraviti. Zato ga na hitro pošlje v celice. In če ga sproti ne porabimo, se bo seveda naložil v obliki maščobnih zalog.
Še huje, ta hiter padec sladkorja v krvi bo kmalu sprožil velik napad lakote. Ja, naše telo res ni dobro prilagojeno na sladice, pa tudi na bele žemljice ne.
Prednosti pospešene prebave verjetno ni treba posebej razlagati. Občutek lahkosti ob rednem odvajanju je odličen. Obenem pa se strupene snovi ne zadržujejo v telesu. Vlaknine imajo med drugim tudi to funkcijo, da poleg pospeševanja prebave vežejo nase tudi razne toksine. In seveda spodbujajo hujšanje. In to s trojnim delovanjem: zavirajo lakoto + pospešijo prebavo + hranijo dobre bakterije v našem črevesju in skrbijo za zdravo črevo.
To pa je žalostno dejstvo. Seveda je treba biti realističen: večina med nami nima časa, da bi planirala jedilnike, tako da bo jedla čim več sadja in zelenjave ter polnozrnatih izdelkov. Nekim ta hrana sploh ni všeč. Kaj vam preostane, če želite dobro prebavo, ki bo spodbudila hujšanje? Najboljše aktivne vlaknine, ki so na voljo. Take, katerih delovanje potrjujejo tudi študije. In prav tak je napitek z naravnim okusom limone Hepafar Fibers.
Hepafar fibers vsebuje 4 močne in dokazano učinkovite sestavine:
Te štiri sestavine, združene v naravnem okusu limone, skupaj spodbudijo izločanje toksinov iz telesa in izboljšajo delovanje jeter.
Vlaknine nahranijo „dobre“ bakterije, ki preprečujejo razmah slabih, patogenih bakterij (in njihovih škodljivih toksinov). Tako poskrbijo tudi za krepitev črevesne sluznice in preprečujejo prehajanje škodljivih strupov v jetra.
Če se z vsaj dvema spodnjima trditvama strinjate, vam napitek Hepafar fibers toplo priporočamo.
Morda bi vas zanimalo