Bellini z marakujo

27. dec. 2014 | Objavil Anja Bohinc

Nazdravimo v novo leto z zdravim in sila preprosim koktejlom :)

Bellini je fantastična pijača, ki izvira iz sosednje Italije in je sestavljena iz prosecca (italijanska različica penečega vina) in breskovega soka. Bolj je naraven in domač, boljši je. Nekateri mu radi dodajo tudi češnjev sok. Malce, za okus. 

Da bi bellini, ki je sicer zelo poletna pijača, dobil bolj zimski in svež okus, sem v svojih recepturah in na zabavah rada preizkušala različne možnosti in okuse.
Slednji je požel največ odobravanja in je tudi nahitreje šel ;)

Preprosto in 1,2,3, kot skok v novo leto – recept:

Potrebujemo:

  • Dober prosecco (ali peneče vino)
  • Marakujo (svežo, ali kašo)

Po želji:

Če vam marakuja ne ustreza zaradi kislosti, le zamenjajte kašo ali sok s katerim koli drugim sokom. Odlična izbira so breskov, marelični ali jagodni. Slednjega smo poimenovali kar »Rdeča kapica« :)

Izdelava:

V kozarce za belo vino ali šampanjec nalijemo prosecco ali peneče vino ter dodamo sok po želji. Količine določite sami, po okusu.

Marakuja je bogat vir vitamina c, kalcija in železa ter cocktailu tako doda izjemno zdravo noto in seveda, fantastičen okus.

 

Nazdravljanje še nikoli ni bilo tako zdravo, kaj ne? ;)

 Anja 

 

Oznake