Kaj v resnici blokira vaše poskuse hujšanja?

Se trudite shujšati, date vse od sebe – in nikjer ni rezultatov? Se vam zdi, da se redite že s pogledom na hrano? Ste poleg tega izčrpani in vas hitro zazebe? Več kot 200.000 Slovencev ima podobne težave, pa ne pozna pravega vzroka. Ali ste že pomislili na ščitnico?

image

Zakaj prav ščitnica?

Ker je tista žleza, ki diktira, kako hitro bo delovala sleherna celica v našem telesu in tista, ki odloča o našem metabolizmu. Torej je tudi tista žleza, ki odloča o tem, ali se bomo že s pogledom na hrano nekontrolirano redili ali ne.

Ščitnico lahko otipamo na vratu pod Adamovim jabolkom (tisto izboklino, ki se premika, ko požiramo), vendar nam sam otip ničesar ne pove. Povečana je, ko je že v precej slabem stanju.

Večina ljudi, pri katerih je ščitnica slabše delujoča, tega sploh ne ve – dokler ščitnica ni že povsem opešana in je že treba začeti jemati zdravila.

Slabše delujoča ščitnica privede do izpadanja las, zaprtja, pridobivanja kilogramov …

Ščitnica nadzira hitrost delovanja vsake celice, tkiva in organa v telesu prek ščitničnih hormonov. Če se ščitničnih hormonov ne proizvede dovolj, smo kot prenosni računalnik, ki mu zmanjkuje elektrike: moč osvetlitve se zmanjša (zmanjkuje nam energije) in procesiranje informacij se upočasni (pozornost upade).

Čeprav jemo dovolj, so telesne celice podhranjene, saj ne morejo dovolj učinkovito sprejeti hranilnih snovi iz hrane. Zaradi pomanjkanja ščitničnih hormonov se dvigne tudi raven holesterola v krvi. Maščoba in sladkorji, ki jih telo ne more učinkovito porabiti za energijo, se zato začnejo pospešeno nalagati v obliki odvečnih kilogramov.

Če je ščitnica v »slow motion«, je upočasnjena tudi regeneracija in rast vseh tkiv v telesu, pa tudi uravnavanje telesne temperature in telesnih tekočin. Zato so znaki oslabljene ščitnice še:

-          suha in tanka koža,

-          hiter občutek mrazu,

-          počasnejša rast nohtov in povečano izpadanje las, lasje in nohti so krhki,

-          zabuhel obraz,

-          zaprtje in prebavne težave,

-          slabokrvnost,

-          mravljinčenje v rokah,

-          motnje menstruacijskega ciklusa.

Skratka, če ničesar ne ukrenemo, ne bo nič bolje, ampak le še slabše. Gre za zelo negativen scenarij, ki povsem poruši naše telesno ravnovesje in katastrofalno vpliva na počutje. 

Kako lahko pomagamo ščitnici?

Če doživljate znake, ki bi lahko nakazovali na slabše delujočo ščitnico, predvsem pa če se kljub trudu ne morete rešiti odvečne teže, pozabite na diete. Zimzelena priporočila o izboljšanju življenjskega sloga z uživanjem visoko kakovostnih živil in rednem gibanju še držijo. Nov korak je opora žlezi, ki krmari porabo energije v telesuvaši ščitnici. Prvi 100% naraven izdelek za podporo ščitnici, brez hormonov in sintetičnih dodatkov, na slovenskem trgu je TiroLux.

Kako vam lahko TiroLux pomaga hujšati?

TiroLux spodbuja tvorjenje ščitničnih hormonov ter varuje ščitnico in jetra, kjer v veliki meri nastaja aktivna oblika ščitničnega hormona. Skrbno izbrane naravne sestavine TiroLuxa, ki dokazano podpirajo delovanje ščitnice, so aminokislina L-tirozin, minerali selen, baker, magnezij, mangan in cink ter izvlečki guggulove smole, rjave morske alge (visoka vsebnost joda), šisandre in svete bazilike.