Bolečine v sklepih so preteklost

Osteoartroza je bolezen, ki se rodi iz bolečine v sklepih, kar pa pripelje do nenaravnega gibanja in obremenjevanja sklepov, kar stanje le še poslabša. Takrat bolečina preraste v deformacijo. Preverite, kako lahko to preprečite.

image

Kaj je osteoartroza in kakšne so njene posledice?

Osteoartroza je bolezen tako velikih sklepov, rok in nog, kot tudi hrbtenice. Prizadene ljudi v različnih starostnih obdobjih, ne samo v pozni starosti. Gre za spreminjanje in izginjanje sklepnega hrustanca, kar pacienti čutijo kot bolečino, kasneje kot deformacijo. Tak sklep manj obremenjujejo, zato pride do oslabelosti mišic in ljudje so v začaranem krogu. Malo se gibljejo, ker imajo bolečin, ker imajo bolečine se premalo gibljejo in tako naprej.

Pa lahko kaj storimo zoper razvoj osteoartroze?

K regeneraciji sklepov in preprečevanju degenerativnih procesov pripomorejo tudi prehranska dopolnila. Včasih smo poznali Glukozamin, zdaj pa je vse bolj prepoznaven tudi Flexiforce plus, izdelek nove generacije za zdrave sklepe.

Kaj je pravzaprav prednost izdelka Sensila Flexiforce plus?

Njegova posebnost je, da vsebuje kar tri sestavine. To je hondroitin sulfat, hialuronska kislina in kolagen tipa 2.

Zakaj pa je Sensilab FlexiForce plus »izdelek nove generacije za sklepe«?

Izdelek nove generacije je zato, ker je že leta 2011 dobil naziv 'Najboljše učinkovine za zdrave sklepe'. Posebnost je prav v teh treh sestavinah ali treh substancah v enem izdelku. Torej kolagen tipa 2, hialuronska kislina in hondroitin sulfat.

Trenutno je najbolj popularna učinkovina za sklepe glukozamin. Kakšne so prednosti novega izdelka FlexiForce plus v primerjavi z glukozaminom.

Prednosti novega izdelka so predvsem v tem, da ta izdelek vsebuje že prej omenjene tri substance. Hondroitin sulfat je sestavina sklepnega hrustanca, ki ima to lastnost, da iz sklepa veže tekočino v sklepni matriks in s tem pospeši njegovo izgradnjo. Istočasno pa prepreči encimsko razgradnjo sklepnega hrustanca. Tako pomaga pri izgradnji sklepnega hrustanca in prepreči njegovo razgradnjo. Hialuronska kislina, ki je normalna sestavina sklepnega hrustanca. In pa kolagen tipa 2, ki je glavni gradnik sklepne matrice oziroma hrustančeve matrice.