Slastna a brez sladkorja – čokoladna tortica

Sladkor je, pravijo, bel strup. In ker svoje goste (in sebe) izjemno rada razvajam brez sladkarij, vedno iščem zdrave alternative. Načelno si sladkarij sploh ne kupim, saj bi jih potem, če bi jih imela doma, seveda snedla. In kadar mi »pade cuker«, se zelo rada spravim v kuhinjo in čaram nove recepte iz teh in onih superživil, ki hranijo telo, in super okusom razvajajo duha ;)

image

Za maso potrebujete:

  • Healthie bio kakav (ki je pri meni vedno doma!)
  • Healthie bio capuacu
  • Datelje
  • 3 banane
  • Orehe
  • Mandlje (iz katerih naredimo mandljevo mleko à link na recept)
  • Burbonsko vanilijo (strašno uporabna in obvezna oprema v vsaki kuhinji gospodinje ki ljubi sladice)
  • Kokosovo moko
  • Med (meni najljubši akacijev, lahko tudi kateri drugi)
  • Vlečeno testo

Priprava:

V 3 dcl mandljevega mleka dodamo 3 banane, kakav (količino najbolje da določite sami glede na željo okusa) in capuacu (ena žlica) ter datelje (predlagam 10, če vam masa ne bo dovolj sladka, jih dodajte več).

Ker sem tokrat maso iskala po okusu in ne po mericah, predlagam, da enostavno najdete svojo najbolj optimalno kombinacijo količin.

  • Gostimo s kokovo moko,
  • redčimo z mandljevim mlekom.
  • Sladimo z datelji in medom.

Pomembno je, da je masa zelo gosta, a toliko tekoča, da čisto počasi teče v pekač, v katerega smo položili eno plast vlečenega testa. Maso enakomerno razporedimo in »pokrijemo« s še eno plastjo vlečenega testa.

Tortico pečemo na 200°C pol ure.

Na koncu zgornjo plast prelijemo z medom in lističi mandljev.

Pustimo, da se ohladi.

Postrežemo toplo ali hladno ter prelijemo z medom za okras, če nam je to ljubo.

 

Sladica spodbuja hormone sreče zaradi kakava, je silno zdrava, brez sladkorja in skoraj brez glutena. Lahko bi rekli, da skoraj »brezmadežna« J

Še angelčki bi jo jedli.

 

Želim vam čim bolj hedonistično sladkanje!

Anja

Izbrani izdelki za vas