Brezglutenski krekerji

4. feb. 2016

Ko božanska sladica postane zdrava pregreha! Pomagajte si s Sensilab FOODS superživli.

Sestavine:

• 1 skodelica mešanice semen (lanena, sončnična, bučna,
sezamova, Sensilab FOODS bio Chia semena, Sensilab FOODS bio
Oluščena konopljina semena),
• 1 bučka,
• 1 jajce,
• 2 stroka česna,
• 2 žlici oljčnega olja,
• 1 žlička Sensilab FOODS Himalajske rožnate soli,
• poper.

Priprava:

Lanena semena za 1 uro namočite v vodi. V skledi zmešajte vsa preostala semena, dodajte 2 stroka nasekljanega česna, naribano bučko, jajce in olje. Na koncu primešajte odcejena lanena semena ter dobro premešajte. Odcejeno vodo prihranite in po potrebi dodajajte v zmes, da postane gladka in mazava. Zmes nato razporedite na pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem, in z nožem zarežite krekerje. Pecite v pečici na 180° C 20 minut. Na krekerje lahko namažete humus (recept najdete na strani 19) ali pa jih grizljate kar same.