Movember: Ali kaj imajo skupnega brki in zdravje?

Neobriti november ali movember na prvi pogled nima prav veliko skupnega z zdravjem. Če bi bili brki čudežno zdravilo, bi filmske detektive iz sedemdesetih let povezovali z njihovim zdravjem ne pa z duhovitimi enozložnicami. 

image

Ok, smeh je res pol zdravja, a vseeno ... Povezava obstaja - najpomembnejše pri ohranjanju zdravja je znanje. Zavedanje tveganj in pomagal, ki nam jih pomagajo omiliti. Konec koncev je november tudi mesec, ki s turobno meglo napoveduje zimo in zadnji trenutek, da okrepimo svoj imunski sistem.

Kaj lahko moški storijo, da bi izboljšali svoje zdravje:

1. Zdrava prehrana

Mnogi moški zamahnejo z roko, ko jim omenimo zdravo prehrano. Polnozrnato, organsko, čistilno pa tudi lahko in polno hranil, so besede, ki jih skoraj ne smejo omeniti prijateljem, ne da bi se jim ti smejali. Pa vendar je zdrava prehrana eden najpomembnejših dejavnikov ravno pri tveganjih katerim so moški še posebej izpostavljeni. Na prvem mestu so gotovo kardiovaskularne bolezni, ki so jim moški občuno bolj izpostavljeni kot ženske (*1). 

2. Spanec

Lepotni spanec se mogoče zdi zgolj izgovor za dodatno uro spanja ob dnevih, ko se nam ne mudi. Zadostna količina spanja je pomembna za zdravje, zdravo telo pa je gotovo najpombnejši dejavnik lepote.

3. Nič mi ni, v redu sem

Nekaterim moškim je neznansko težko priznati, da se ne počutijo dobro, ali da imajo celo resne zdravstvene težave. Čeprav imajo pregovorno nižji prag bolečine in so nekoliko glašnejši, ko težav ne morejo več skrivati, so pogosto preponosni, da bi priznali, da jih včasih kaj "špikne", da so utujeni ali da se ne počutijo več tako močne kot včasih. Ena izmed glavnih nalog movembra je ravno, da odstrani stigmo z bolezni.

4. Spolnost

Tukaj žal ne moremo svetovati kako in kaj, so pa vse tri predhodne točke neogibno povezane s spolnostjo. Ne moremo biti vedno stari 20 let, pa kaj! Z leti pride šarm, in z zdravim telesom ni ovir, da ne bi zasijal.

Sensilab priporoča

Vitamini, minerali, antioksidanti in superživila, ki ohranjajo zdravje vsakega moškega.

Vse kar potrebuje moško telo!

  • Kombinacija 10 naravnih vitaminov & mineralov
  • Krepi odpornost na stres in zvišuje nivo energije
  • Pripomore k normalnemu delovanju mišic v telesu
  • Uravnava delovanje srčno-žilnega sistema


Študija: *1: http://circ.ahajournals.org/content/124/19/2145/F1.expansion.html