Browniji s sladkim krompirjem in maco

29. jan. 2016

Ko božanska sladica postane zdrava pregreha! Pomagajte si s Sensilab FOODS superživli.

Sestavine:

  • 4 srednje veliki sladki krompirji,
  • 12 datljev brez koščic,
  • 60 g Sensilab Foods bio Kakava v prahu,
  • 1 ½ skodelice ovsene ali pirine moke,
  • 3 žlice agavinega sirupa,
  • 2 žlički Sensilab Foods bio Mace v prahu,
  • 2 žlici Sensilab Foods bio Sladkorja kokosove palme.

Priprava:

Krompir olupite, narežite na koščke in skuhajte do mehkega. V mešalniku ali blenderju ga mešajte tako dolgo, da nastane krompirjev pire. Počakajte, da se pire ohladi. Dodajte nasekljane datlje, žlico vode ter vse ostale sestavine. Če bo masa pregosta, po žličkah dodajajte vodo. Maso prelijte v kvadraten pekač in jo razmažite na 2 cm debelo. Pecite 15–20 minut na 180° C. Pazite, da browniji ne bodo prepečeni, v sredini morajo ostati še mehki. Preden razrežete na kvadratke, naj se pekač popolnoma ohladi.