Camu camu muffini za odpornost

Camu camu muffini za odpornost

30. okt. 2014 | Objavil Anja Bohinc

»Hrana naj bo vaše zdravilo in vaše zdravilo naj bo vaša hrana,« je rekel Hipokrat. Ta teden vam razkrivam okusen recept za odpornost – muffine oz. kolačke s Camu camu in goji jagodami. Odličen zajtrk so!

V jesenskih dneh moramo poskrbeti za zadosten vnos vitaminov in mineralov, v hrani ne sme manjkati vlaknin, da se lahko telo dobro čisti, poleg tega pa v času prehlada ali tik pred njim ni dobro uživati preveč sladkorja, ker ta obremeni jetra, ki skrbijo za razstrupljanje.

Zato sem si izmislila odličen zajtrk za odpornost, ki vas bo nasitil in vam na okusen način ponudil veliko dragocenih mikro živil.

Za slastne Camu camu muffine za odpornost potrebujete:

  • Skodelico ovsene moke
  • 2 zvrhani žlici ovsenih kosmičev
  • Skodelico mletih oreškov (jaz sem uporabila indijske oreške in lešnike, lahko pa dodate tudi orehe, če želite)
  • 6 žlic javorjevega sirupa
  • ½ skodelice kokosovega masla
  • 1 naribano jabolko
  • ½ žličke cimeta
  • ½ žličke naribanega ingverja
  • 1 žličko Healthie Camu camu
  • Ščepec BIO limonine lupinice
  • 2 žlici goji jagod (ali 1 žlico Healthie Goji prahu)
  • Noževa konica sode bikarbone
  • ½ žličke pecilnega praška

Priprava:

  • V multipraktiku zmešajte vse sestavine, razen pecilnega praška, goji jagod in ovsenih kosmičev.
  • Goji jagode in ovsene kosmiče dodajte na koncu in maso postavite za ½ ure v hladilnik.
  • Nato – tik pred peko – dodajte pecilni prašek.
  • Nadevajte silikonski pekač za muffine (vsak posodica naj bo napolnjena do 3/4). Papirnate posodice uporabite po želji.

Pecite na 180°C – cca 20 minut.

Ali so kolački pečeni, najlažje preverite tako, da v enega zapičite zobotrebec. Če se nanj masa prime, še niso pečeni. Če ven potegnete čist zobotrebec, so pripravljeni.

Pečene muffine vzemite iz pečice in jih pustite počivati cca 5 minut.

Če ste bolj sladkosnedi, lahko na vsakega polijete še žličko javorjevega sirupa (sirup se bo vsrkal v razpoke kolačkov).

Jaz sem bila navdušena nad okusom. Verjamem, da boste tudi vi in vaši otroci.

 

Dober tek!

Anja 

Oznake