Chia puding, ki nastane ponoči

Chia puding, ki nastane ponoči

10. feb. 2017

Tole sem si danes privoščila za zajtrk in je res čisto preprosta priprava. Le en večer prej se je treba spomnit in pripraviti mešanico, ki jo pustimo čez noč v hladilniku. Pustimo čez noč, naslednje jutro dodamo sadje in zajtrk je pripravljen!

Sestavine:

  • 3 velike žlice Sensilab foods chia semen,
  • 2 dl ovsenega ali mandljevega mleka,
  • 2 žlički Vegalife Bio kokosovega sladkorja,
  • 2 veliki žlici ovsenih kosmičev,
  • 2 žlički Sensilab foods presnega kakava,
  • malo borovnic,
  • ¼ manga,
  • 1 žlička Sensilab foods kakavovih zrn in
  • 2 srednje velika kozarca za vlaganje (s pokrovom).

Priprava:

V en kozarec damo: chia semena, žličko kokosovega sladkorja in zalijemo z raslinskim mlekom (do ¾ kozarca, ne do vrha). V drug kozarec damo ovsene kosmiče, kakav in zalijemo z rastlinskim mlekom (do ¼ kozarca).

Oba kozarca dobro premešamo in pustimo čez noč v hladilniku. Zjutraj oba kozarca vzamemo iz hladilnika in vsebino še enkrat premešamo.

Vzamemo kozarec z ovsenimi kosmiči in nanj prelijemo chia puding iz drugega kozarca. Zdaj bomo v enem kozarcu imeli 2 plasti. Na vrh pudinga dodamo narezane koščke manga, nekaj borovnic in potresemo s kakavovimi zrnci.

Dober tek :)

Chia puding, ki nastane ponoči, je pripravila Sensilabovka Petra.