Moč chia semen za vašo kožo in lase

Chia semena so eno najbolj hranljivih živil, tako da naše telo kot tudi za kožo ter lase. Pomagajo pri preprečevanju suhih in poškodovanih kožnih celic ter razcepljenih las. 

image

Maska za kožo

Maska s chia semeni je najbolj priporočljiva za posameznike s suho kožo, ki je tudi vlažilne kreme ne spravijo v red. To masko je najbolje uporabljati pozimi, ko je koža še bolj izpostavljena mrazu in tudi poleti, ko moramo kožo zaradi izpostavljenisti UV žarkom še bolj negovati.

Potrebujete:

  • 2 čajni žlički Vegalife BIO* Chia semen
  • ½ skodelice Vegalife BIO* Kokosovega olja
  • 1 čajno žličko svežega limoninega soka

Postopek:

Vse sestavine dobro premešajte, da dobite gladko maso in jo enakomerno razmažite po obrazu (če imate sta čopič za ličila, ga pri tem uporabite). Masko pustite delovato do 10 minut, nato jo sperite s hladko vodo. Z mehko brisačko obraz popivnajte do suhega. 

Maska za lase

Masko s chia semeni priporočamo predvsem posameznikom z nežnimi kodri, saj prav chia semena otrdile vaše lase, zato bodo kodri bolj trdni in se bodo lepše oblikovali.

Potrebujete:

  • 1 skodelica vode
  • 4 skodelice Vegalife BIO* Chia semen
  • 1 čajna žlička gela aloe vera

Postopek:

Čez noč namakajte chia semena v vodi. Zjutraj segrevajte zmes v ponvi do 10 minut, da voda malce izhlapi in vam ostanejo le namočena chia semena. Temu dodajte žličko aloe vere in vse skupaj dobro zmiksajte v blenderju. Pripravljeno zmes namažite po celotnem lasu in jo nato sperite.