Čiščenje jeter za hormonsko ravnovesje

Brez čiščenja jeter se le stežka borimo z vsakdanjimi težavami in resnimi problemi. Raziskave kažejo, da je treba razstrupiti jetra, če želimo preprečiti težave, kot so: neplodnost, PMS, hormonsko neravnovesje, čustveno nihanje in debelost. Prav zamaščena jetra in močno zakisano telo so namreč razlog za te težave.

image

Jetra so organ, ki skrbijo za:

  • Razstrupljanje telesa
  • Hormonsko ravnovesje
  • Metabolizem maščob

Raziskave so pokazale, da lahko ob ignoranci obremenjenosti tega organa pride do resnih težav, tudi do neplodnosti, izgorelosti, prekomernega PMS in mučne menopavze, povišane telesne teže in neuspešnega hujšanja.

RAZSTRUPLJANJE OD A DO Ž OZ. OD METABOLIZMA DO JETER

Razstrupljanje je naravni proces, ki ga naše telo izvaja vsak dan. Vsaka celica v našem telesu ima v sebi delček, ki služi kot čistilna naprava. Tako vsaka posamezna celica vzame tisto, kar potrebuje (hranilne snovi) in v limfni obtok ali kri sprosti tisto, česar ne potrebuje.

To, kar celice zavržejo, nato kroži po našem telesu, dokler jetra, bezgavke (stičišča limfnega sistema) ter ostali organi s čistilno funkcijo tega ne predelajo. Naše telo pospešeno čistijo tudi ledvice, pljuča in prebavni trakt, hkrati pa je čistilni organ tudi naša koža.

Snovi, ki jih ne potrebujemo, (odvečne snovi, mikrobe in bakterije) dobimo iz zraka, hrane in drugih virov (tudi kozmetike, plastenk, neprimernih zalivk, hrane iz mikrovalovke …).

DETOX – MODNA MUHA, KI JE VITALNEGA POMENA ZA KAKOVOSTNO ŽIVLJENJE

O razstrupljanju govorijo že vsi. Poznamo različne prijeme, kot so razstrupljanje z antioksidanti, razstrupljanje skozi podplate, čiščenje telesa z glino, detox s sokovi, razstrupljanje z grenko soljo, razstrupljanje prebavnega trakta, klistiranje itd.

Težava je, da večina teh oblik razstrupljanj ne doseže jeter, ki so najbolj obremenjena in tudi najbolj odgovorna za našo vitalnost in srečo.

JETRA IN HORMONI

Jetra, ki so najmočnejši čistilni organ, so tudi najbolj povezana s hormonskim neravnovesjem.

Če želimo torej preprečiti hormonske motnje oz. odpraviti nevšečnosti, ki jih le to povzroči, je priporočljivo, da najprej razstrupimo jetra.

Jetra so namreč namenjena tudi temu, da izločijo odvečne hormone. A tu pride do težave. Določeni toksini, ki jih vnašamo v telo, se obnašajo kot hormoni. Če jetra prej niso uspela izločiti oz. predelati toksinov, sčasoma začnejo izločati nam lastne hormone, medtem ko »varljivi hormoni« - toksini - opravljajo delo naših lastnih hormonov.

Zato tako moški kot ženske lahko opazijo:

  • utrujenost,
  • temne misli,
  • nečisto kožo,
  • krhke lase,
  • čustvena nihanja in
  • neplodnost.
  • Poleg tega smo vsi manj odporni na stresne situacije.

Ženske se poleg tega podvržene tudi:

  • hudim oblikam predmenstrualnega sindroma (PMS),
  • bolečim in nerednim menstruacijam,
  • mučnim menopavzam itd.

JETRA IN MAŠČOBNE OBLOGE

Jetra si vsak dan prizadevajo, da bi vas obvarovala pred škodljivimi toksini. Če jih ne morejo predelati (ker jih je preveč, ali pa so jetra preobremenjena), jih shranijo tako, da vam ne morejo škodovati.

Na žalost je najuspešnejša ječa za odvečne toksine maščoba v telesu. Zelo pogosto skladišče za toksine je maščoba na trebuhu ali pa žleze in organi, ki maščobe vsebujejo.

Ker jetra pridno skrbijo, da so toksini na varnem, maščobe preprosto ne razgradijo. Poleg tega obremenjena jetra, ki so bistveno odgovorna za razgradnjo maščob, ne morejo stopiti oz. predelati vse vnesene maščobe.

Prav zato so jetra ključni krivec, ki je odgovoren za to, da ne moremo shujšati, četudi manj jemo in več telovadimo.

Poleg tega k pridobivanju teže pripomore tudi neravnovesje hormonov. Leptin povzroči, da smo ves čas lačni, inzulin pa, da ob obroku pojemo preveč in da obroka ne razgradimo, kot bi bilo treba, ampak nemudoma začnemo skladiščiti maščobe.

Znak, da nam nagaja leptin je konstantna lakota, da pa nam nagaja inzulin, kaže prekomerno uživanje hrane ob obroku in želja po sladki, mastni in težki hrani.

30-DNEVNO RAZSTRUPLJANJE JETER

Sensilabova rešitev, ki je nastala v odgovor zgoraj omenjenih težav je 30-dnevni razstrupljevalni program 30-Days Liver Detox, ki intenzivno razstruplja jetra. 

Paket prehranskih dopolnil 30-Days Liver Detox vsebuje edinstveno kombinacijo naravnih ekstraktov, ki poskrbijo za hitro in učinkovito razstrupljanje naše čistilne naprave.

Poleg prehranskih dopolnil vsebuje tudi priročnik z dieto in recepti, saj bo le tako razstrupljanje resnično učinkovito.