Človeško blato v kapsuli? Prosim!

Prav ste prebrali! Bo človeško blato v kapsulah naslednji hit pri izgubi kilogramov? V Sensilabu dvomimo! Nas pa zanima tudi vaše mnenje.

image

Se še spominjate, ko so nam lani predstavili kavo iz mačjega blata? Letos so v razvoju kapsule s človeškim blatom suhih ljudi. Uživali naj bi jih tisti, ki se spopadajo s preveliko telesno težo.

Ideja se je rodila v General Hospital v Bostonu, v zvezni državi Massachusetts. Skupina tamkajšnjih raziskovalcev bo marca letos (čez dva meseca!) pričela s klinično raziskavo kapsul, narejenih s človeškimi blatom suhih ljudi. V sklopu 12  mesečne klinične raziskave jih bodo uživali ljudje s prekomerno telesno težo. Rezultate v izgubi telesne teže bodo primerjali s skupino, ki bo uživala placebo.

Kako naj bi takšne kapsule delovale?

Kapsule so bile razvite z namenom nadomestitve črevesnih mikrobov pri ljudeh s preveliko telesno težo in posledično pomagati pri izgubi odvečnih kilogramov.

Ne vemo kaj bodo rezultati pokazali,” je dejala Elaine Yu, profesorica in klinična raziskovalka na General Hospital, v Bostonu.

Čeprav je težko predvideti kdaj bodo takšne kapsule v končni prodaji, bodo gotovo predstavljale eno od pomoči pri odpravljanju debelosti, skupaj z ustrezno dieto in telesno aktivnostjo, dodaja prof. Yu.

V Sensilabu smo kritični! Res je, da podatki še zdaleč niso zadovoljivi, a kljub temu dvomimo, da bi se ljudje množično odločali za takšne kapsule, ali pač? :)

Do takrat pa si lahko vzdržujemo zdravo črevesno mikrofloro s kombinacijo pro in prebiotikov v izdelku Symbiotic +.

Sočasno uživanje probiotikov in prebiotikov ima sinergistični učinek in tako zagotavlja boljši učinek izdelka, kot če bi probiotike ali prebiotike uživali posebej.