Čokoladna presna torta

4. feb. 2016

Ko božanska sladica postane zdrava pregreha! Pomagajte si s Sensilab FOODS superživli.

Sestavine za testo:

• ¾ skodelice Sensilab FOODS bio Kakava v prahu,
• ¼ skodelice beljakovin v prahu,
• 1 skodelica ovsenih kosmičev, drobno zmletih,
• ¼ skodelice javorjevega ali agavinega sirupa,
• ¼ skodelice kokosovega olja,
• ½ skodelice narezanih lešnikov,
• ¼ žličke vanilije v prahu,
• ščepec Sensilab FOODS Himalajske rožnate soli.

Sestavine za kremo:

• 1 ½ skodelice indijskih oreščkov,
• 2 žlici Sensilab FOODS bio Sladkorja kokosove palme,
• ¼ skodelice kokosovega olja,
• 1 skodelica Sensilab FOODS bio Kakava v prahu,
• 4 žlice mandljevega ali lešnikovega masla,
• voda po potrebi.
Za posip:
• ¼ skodelice Sensilab FOODS bio Kakavovih zrn.

Priprava:

Najprej pripravite tortno podlago. Vse sestavine (najprej suhe sestavine, nato dodajte mokre) zmešajte v sesekljalniku do kompaktne mase in jo s pritiskom poravnajte na dno pekača za torto.
Za kremo najprej namočite indijske oreščke v vodi za vsaj 3 ure. Odcedite in vse sestavine zmešajte v mešalniku ali blenderju do gladke mase, ki mora biti mehka in lepo mazava. Namažite po testu in čez noč postavite v hladilnik. Torto pred serviranjem vsaj za pol ure postavite na sobno temperaturo, da se nekoliko omehča in dobi pravi čokoladni okus. Na koncu jo potresite s kakavovimi zrni.