Koristne lastnosti črne detelje v menopavzi

Menopavza ni bolezen, je preprosto del življenja vsake ženske. Pri približno eni tretjini vseh žensk v menopavzi se izražajo simptomi, kot so zmanjšanje kostne gostote, pridobivanje telesne teže, povišan holesterol in vročinski oblivi.

image

Veliko žensk se po pomoč obrne k naravnim pripomočkom, da bi z njimi olajšale težave, povezane z menopavzo. Med njimi je tudi črna detelja.

Zakaj je črna detelja tako dragocena?

Črna detelja je rastlina, ki jo pogosto odstranjujemo z naših vrtov. Vsebuje izoflavone, vrsto fitoestrogenov, ki imajo podobne učinke kot estrogen, ženski hormon, katerega raven začne ob menopavzi upadati.

Črna detelja je estrogenski adaptogen - poveča ali zmanjša raven estrogena v organizmu, če je to potrebno. Zaradi tega je črna detelja znana kot rastlina, ki lajša simptome, povezane z menopavzo.

Študije so pokazale, da sta se pri ženskah, ki so jemale ekstrakt črne detelje, zmanjšali pogostost in intenzivnost vročinskih oblivov in potenja za eno tretjino. Poleg tega črna detelja zmanjšuje tudi nemir in razdražljivost in posledično vpliva na kakovost spanja.

Kako lahko zaužijete črno deteljo?

Črno deteljo lahko zaužijete v obliki poparka ali prehranskega dopolnila. Čaj iz črne detelje sam po sebi ni najboljšega okusa, zato je prehransko dopolnilo izvrstna izbira. Zelo pomembna sta tudi kakovost prehranskega dopolnila in doziranje sestavin.

M-Pause je naravno prehransko dopolnilo, izdelano po visokokakovostnih farmacevtskih standardih. M-Pause poleg ekstrakta črne detelje vsebuje še ekstrakte hmelja, cikorije in črnega popra. Ne vsebuje soje!

Kombinacija sestavin je preprosto zmagovalna, saj zmanjša ali celo odpravi simptome, povezane z menopavzo.

Izbrani izdelki za vas

HORMONSKO RAVNOVESJE
-35%
Akcijska cena 25,99 € Redna cena 39,99 €
Ogled izdelka
30-DNEVNI PAKET
-50%
Akcijska cena 19,99 € Redna cena 39,98 €
Ogled izdelka