Koristne lastnosti črne detelje v menopavzi

10. apr. 2019

Menopavza ni bolezen, je preprosto del življenja vsake ženske. Pri približno eni tretjini vseh žensk v menopavzi se izražajo simptomi, kot so zmanjšanje kostne gostote, pridobivanje telesne teže, povišan holesterol in vročinski oblivi.

Veliko žensk se po pomoč obrne k naravnim pripomočkom, da bi z njimi olajšale težave, povezane z menopavzo. Med njimi je tudi črna detelja.

Zakaj je črna detelja tako dragocena?

Črna detelja je rastlina, ki jo pogosto odstranjujemo z naših vrtov. Vsebuje izoflavone, vrsto fitoestrogenov, ki imajo podobne učinke kot estrogen, ženski hormon, katerega raven začne ob menopavzi upadati.

Črna detelja je estrogenski adaptogen - poveča ali zmanjša raven estrogena v organizmu, če je to potrebno. Zaradi tega je črna detelja znana kot rastlina, ki lajša simptome, povezane z menopavzo.

Študije so pokazale, da sta se pri ženskah, ki so jemale ekstrakt črne detelje, zmanjšali pogostost in intenzivnost vročinskih oblivov in potenja za eno tretjino. Poleg tega črna detelja zmanjšuje tudi nemir in razdražljivost in posledično vpliva na kakovost spanja.

Kako lahko zaužijete črno deteljo?

Črno deteljo lahko zaužijete v obliki poparka ali prehranskega dopolnila. Čaj iz črne detelje sam po sebi ni najboljšega okusa, zato je prehransko dopolnilo izvrstna izbira. Zelo pomembna sta tudi kakovost prehranskega dopolnila in doziranje sestavin.

MenaGold je naravno prehransko dopolnilo, izdelano po visokokakovostnih farmacevtskih standardih. MenaGold poleg ekstrakta črne detelje vsebuje še ekstrakte hmelja, kitajske angelike, navadne plahtice in soje.

Kombinacija sestavin je preprosto zmagovalna, saj zmanjša ali celo odpravi simptome, povezane z menopavzo.

MenaGold 2+1 GRATIS

Pomaga vzpostaviti hormonsko ravnovesje med menopavzo.

MenaGold 2+1 GRATIS -33%

Redna cena: 47,97 €

Vaša cena: 31,98 €

× Zapri