7 trikov za daljše in bolj zadovoljno življenje

Le nekaj manjših sprememb v vašem načinu življenja, vam lahko zagotovi daljše življenje. 4 najslabše navade, ki krajšajo življenje so kajenje, pogosto pitje alkohola ter premalo sadja in zelenjave v vsakodnevni prehrani. Te navade ne-le skrajšajo življenja, ampak osebo tudi vidno postarajo.  Na srečo za vsako slabo navado obstaja rešitev!

image

1. NIKOLI DO SITEGA
Če želite dočakati svoje 100. praznovanje, vam priporočamo, da nikdar ne pojeste vsega, kar je na krožniku. Raziskovalec in pisatelj Dan Buettner je odkril zdravilo za daljše življenje japoncev. Ko čutijo 80% sitost, nehajo jesti.
Pssst, dober trik za preprečitev prenajedanja je tudi ta, da pred kosilom pojeste sveže jabolko. To bo zapolnilo nekoliko prostora, da bošte sitost občutili prej, pa še zdravo je.


 
2. SKOČITE MED RJUHE
Boljše in rednejše spolno življenje ima pozitivne učinke tudi na dolžno vašega življenja. Prav tako znižuje krvni pritisk, izboljša spanec in imunski sistem, zaščiti vaše srce, poleg vsega pa poskrbi še za impresivno porabo odvečnih kalorij. To, ali pa 30 minut teka, odločitev je vaša.
 
3. ZAŠČITITE SE PRED SONCEM
Prevelika izpostavljenost soncu brez zaščite ima lahko veliko negativnih posledic. Nekatere od teh so kožni rak, nastanek gub, sončnih peg in povešene ter izsušene kože. Nikoli ni prezgodaj, ali pa prepozno, da zaščitite svojo kožo s kremami, ki vsebujejo zaščitni factor, ali pa se držite v senci.
 
4. ZMERNO Z ALKOHOLOM
Ženske, ki spijejo dve ali več pijače na dan in moški, ki spijejo tri ali več, lahko naletite na škodljive učinke, ki se kažejo v nestabilni telesni teži, težavah v medosebnih odnosih in srčnih boleznih. Seveda pa je v manjših količinah alkohol dejansko priporočljiv.
 
5. JEJ SADJE IN ZELENJAVO
Priporočljivi so vsaj trije sadno-zelenjavni obroki na dan. Vlaknine, vitamini in energija, ki jo vnesete v telo, lahko zmanjša tveganje za raka na dojkah in bolezni srca.  Kot dodaten bonus pa antioksidanti v sadju in zelenjavi uspešno zmanjšujejo gube.


 
6. MIGAJTE!
Dnevna vadba je lahko najbližja stvar t.i. vodnjaku mladosti. Redna visoko intenzivna vadba (npr. tek) lahko vašemu življenju doda tudi do 4 leta življenja. Ne smemo pa pozabiti na to, da vadba pozitivno vpliva tudi na naš um, srce, presnovo in seveda, ustvarja čudovito postavo.
 
7. CIGARETE? NE HVALA
Opustitev kajenja je morda najpomembnejša stvar, ki jo LAHKO storite za svoje zdravje – in tudi za podaljšanje svojega življenja. Nikoli ni prepozno, da to navado opustimo. Konec te navade lahko upočasni bolezen in podaljša življenje tudi tistim, ki jim je kajenje že povzročilo škodo na pljučih. Študija, objavljena v American Journal of Public Health je pokazala, da ženske, ki prenehajo kaditi po starosti 35 let, svojemu življenju dodajo kar 6-8 let.

Če vas zanima kako se lotiti opustitve kajenja in kako po njej vam priporočamo branje TUKAJ >> 

 

Naj vsak dan šteje in naj bo neskončno nepozabnih dni.