Danica Krajnc - čisti navdih!

Gospa Danica je v navdih mnogim. Za seboj ima pri svojih 57 letih že zavidljivo število pretečenih kilometrov. Je tudi redna udeleženka tekaških prireditev, še posebno tistih, ki so organizirane v dobrodelen namen.

image

S tekom se Danica aktivno ukvarja že 10 let. Vendar kot noben začetek, tudi njen ni bil enostaven. Potrebno je bilo veliko volje in vztrajnosti, da se je obula v tekaške copate in se odločila, da bo šla teč.

Ko premagaš prvih 5 kilometrov, počasi postane tek navada in tudi potreba.

Na njeni poti do vedno boljših rezultatov jo je sprva spodbujala in tudi spremljala njena hči Nina. Skupaj premagujeta kilometre, pa naj gre za sprostitveni tek, ali pa v tem primeru, celo za Nočno 10ko. Na letošnji čudoviti trasi okrog Blejskega jezera se bosta tako skupaj soočili z 10 kilometri. Da jima bo pot šla lažje od nog, jima bomo tudi mi stali ob strani in navijali za najboljše rezultate.

image

Nočna 10ka je več kot le tek - to je tradicija in druženje.

Trenutno se Danica poleg Nočne 10ke pripravlja tudi za Bovški polmaraton, torej 21 km. Sicer je to razdaljo že premagala, a vendar želi izboljšati svoj čas in rezultat. Ker želi biti v najboljši formi – saj je tudi sama priznala, da je »ziherašica« in se na vsak izziv pripravi 100% – se je pridružila tekaški skupini pod vodstvom Jake Zajška v Mozirju, kjer dodatno pili tehniko teka in nadgrajuje tekaško znanje.

Kot pravi moja priljubljena misel: »leta tečejo, jaz pa tudi«.

Poleg tekaških tras, Danica izredno uživa tudi v planinah. S pohodništvom še dodatno nabira in vzdržuje kondicijo za tek. Poleg službenih obveznosti pa preostanek časa nameni kreacijam slaščic ter tortic za bližnje in tudi za otroke iz socialno ogroženih družin, ki si tega ne morejo privoščiti.

Aktivno sodelujem v raznih dobrodelnih projektih in s ponosom lahko povem, da sem že 5 let članica dobrodelnega društva Sladki nasmehi.

Hvala Danici za čudovit pogovor in se vidimo na Nočni 10ki!

Z Danico je pokramljala Jerneja Šubic.

 

 

Izbrani izdelki za vas