Dejstva o prehladu, ki vas bodo šokirala

Vsi vemo, kako grozno počutimo, ko smo prehlajeni. Le malokdo pa ve, da prehlad povzroča več kot 200 različnih virusov. Ali pa to, da porabimo kar 2 leti življenja za kihanje in kašljanje? Veste, kdo je bolj na udaru – moški ali ženske? Prehlad lahko hitro preide v hujšo bolezen, zato berite dalje. 

image

Če vas bo v kratkem pot zanesla v London, se pazite. Tam po ocenah strokovnjaki kroži vsaj 20 milijonov bacilov, ki jih povezujejo s prehladom, vsako leto.

Šoloobvezni otroci prehlajeni kar 12-krat na leto

Prehlad naj bi samo odrasle ujel od 2- do 5-krat, medtem ko so otroci prehlajeni še pogosteje. Ujame jih ob 4 do 8 prehladov letno, šolo obvezne otroke celo 12-krat letno.

Če imate torej šoloobvezne otroke, veste, kaj vas letos čaka. Kihanje, kašljanje, slabo počutje in – žal bolniška.

Ženske, pozor!

Če ste ženska, se morate še toliko bolj paziti. Ženske so namreč pogosteje prehlajene kot moški. Zakaj? Ker imajo več stikov z otroci, bacile pa dobijo kapljično.

Strokovnjaki pravijo tudi, da so ženske bolj pod stresom, kar vpliva tudi na imunski sistem. Stres hitro vodi do padca imunskega sistema in s tem do prehlada.

Vsako leto kar 50 milijonov dni bolniških

Morda se prehlad sliši povsem nedolžen, a če vam povemo, da so samo v ZDA lani zaradi prehlada našteli 60 milijonov upravičenih (bolniških) dni v šolah zaradi prehlada in 50 milijonov bolniških odsotnosti na delovnem mestu in s tem ogromne izgube – kar 25 milijard dolarjev, se stanje popolnoma spremeni.

Med sezono prehladov in drugih obolenj so še toliko bolj na udaru tisti, ki nimajo redne zaposlitve in si bolniške odsotnosti ne morejo privoščiti.

Ko začutite, da se vas nekaj loteva, si pripravite to!

Zato je letos čas, da vzamete svoj imunski sistem v roke in si – ko začutite, da se vas nekaj loteva – pripravite napitek za pravi »imunski boost«, ki deluje takoj. ImunoStar Strong vsebuje kar 25 učinkovin, ki gredo nad mikrobe, ki nam rušijo imunski sistem.

ImunoStar Strong priporočamo:

  • vsem, ki se večkrat letno borijo s prehladom
  • tistim, ki čutijo, da se jih loteva prehlad,
  • tistim, ki imajo oslabljeno odpornost in jih vsaka sprememba vremena položi v posteljo,
  • vsem, ki potrebujejo nekaj, kar bo delovalo takoj.

Jasna Švagan je nad napitkom ImunoStar Strong navdušena: »Odkar uporabljam ImunoStar Strong se je moj imunski sistem zelo izboljšal. Prej sem imela veliko težav z zdravjem in sem staknila vsak prehlad, vsako virozo.

Največkrat sem bila prehlajena v času menjave letnih časov, ko me je prehlad najraje napadel v predelu grla, se nato preselil na pljuča ali pozneje na sinuse,« nam je povedala Jasna, ki zdaj, ko začuti, da jo bo napadel prehlad, ga takoj prežene z napitkom ImunoStar Strong. 

Darja Finkšt pa je mama šoloobveznih otrok, zato je vsak dan obkrožena z najrazličnejšimi bacili. »ImunoStar Strong priporočam resnično vsem, ki potrebujejo hitre rešitve in vsem, ki se bojijo, da bi jim bolezen prekrižala načrte,« nam je zaupala Darja.