Detox lepih in slavnih

Vitke postave znanih osebnosti v marsikomu vzbujajo zavist in vse pogosteje pozabljamo, da v teh primerih še kako dobro velja rek: »Za lepoto je treba potrpeti.« Čeprav obstaja malo morje različnih razstrupljevalnih programov, ki pomagajo pri hujšanju, so najmanj zdravi tisti, ki so kratkotrajni in smrdijo po stradanju. Po drugi strani pa najdete diete, ki pozitivno vplivajo na celotno telo in to dalj časa. Preverite, na katere diete prisega ameriška elita!

image

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow prisega na razstrupljevalni program Dr. Alejandra Jungerja, ki traja 21 dni. Jutranji in večerni obrok sta smoothie, kosilo pa si lahko pripravimo sami iz živil, ki so na Jungerjevem seznamu.

Beyonce Knowles

Popularna pevka pa se je takoj po porodu lotila »Master cleanse diete« oziroma limoninega detoxa, ki naj bi sodil med najbolj ekstremne oblike razstrupljanja. Beyonce naj bi shujšala 10 kilogramov v pičlih dveh tednih! Nič čudnega, saj je v tem času pila le sok iz javorjevega sirupa, limoninega skoka in kajenskega popra.

Jessica Szhor

Če poznate Gossip Girl, poznate tudi Jessico Szhor. Poznate njen pristop? Gre za tridnevno dieto, imenovano »Blueprint Cleanse«, ki temelji na pitju sokov. Sokovi so sestavljeni iz šestih vrst sadja, uporabniki pa ne smejo zaužiti več kot 1200 kalorij na dan.

Bill Clinton

Dieta z zeljno juho je bila pred leti tudi pri nas zelo popularna. Vendar, ste vedeli, da tudi nekdanji ameriški predsednik obožuje zelje? Poleg tega, da morate res oboževati zelje, je vse, kar morate storiti to, da to juho jeste sedem dni. Dopolnete jo lahko s posnetim mlekom, nekaterimi vrstami sadja in zelenjavo.

Salma Hayek

Razstrupljevalne diete so nekaj, kar ima Salma Hayek v mezincu. Prisega namreč na razstrupljanje s sokovi in se ga poslužuje že dobrih 15 let! Gre za tri do pet dnevno dieto, ki je sestavljena iz sveže pripravljenih sokov zelenjave ali sadja.

Alicia Silverstone

Še pomnite lepotice iz videospotov skupine Aerosmith? In njene diete »The Kind Diet«, po naše »prijazna dieta«, ki ji pomaga pri hujšanju, lepši koži in kot pravi Alicija, zmanjšuje njen negativni vpliv na okolje. To je veganska dieta pri kateri gre za to, da se izbira okolju prijazna hrana. Ogniti pa se je treba neprijazni hrani, kot so: meso, mlečni izdelki, beli sladkor, procesirana hrana. Dieta, ki povzroči najmanj šoka za telo, priporočljiva za vse,  hrana pa je zelo okusna, če jo pripravi dober kuhar.

Izbrani izdelki za vas