Detox za lepo kožo

Razstrupljanje lahko pripomore tudi k lepši, sijoči in čisti koži. Toksini, umazana voda in agresivna kozmetika lahko namreč koži – predvsem na obrazu – naredi več škode kot koristi. Preberite, kako lahko z določenimi živili in čistilnimi tretmaji pripomorete k lepi koži.

image

Vas težijo mozolji, akne, lišaji in druge neprijetnosti na koži? Na srečo dandanes poznamo že veliko tehnik razstrupljanja za lepo kožo. (Foto: 123rf.com)

 

Ali veste, da se na vašem obrazu skriva na stotine bakterij? Ne, ne gre za slabe bakterije, ampak mikroorganizme,ki z vašo kožo bivajo v sožitju. S kožnim detoxom lahko poskrbite, da se bodo pravi mikroorganizmi dobro počutili in še naprej skrbeli za vašo kožo, slabi pa bodo odpravljeni. Tako se bo zmanjšala verjetnost mozoljčkov, lišajev in suhih ali mastnih predelov na obrazu itd.

2-dnevni razstrupljevalni tretma za lepo kožo

Svojo kožo lahko hitro regenerirate z razstrupljanjem čez vikend. Ne skrbite, ne bo se vam treba niti postiti, mučiti s spreminjanjem življenjskega stila ali nakupovanjem številnih izdelkov. Vsa moč razstrupljevalnega tretmaja se skriva v moči narave in pravilni negi kože.

Dan 1

Zvečer:

Odstranite navlako. Razstrupljanje je vedno povezano z redom in rekom »manj je več«. Tudi razstrupljanje za lepo kožo naj se tako začne. Iz hladilnika odstranite vse mastne, umetne sestavine in ga raje napolnite s svežo zelenjavo (brokoli, špinača, korenje …) in sadjem (jabolka, jagodičevje, grozdje in tropsko sadje …) Antioksidanti v svežih živilih bodo poskrbeli, da se bo vaša koža hitreje regenerirala in zasijala v polni lepoti.

Posvetite se tudi kozmetični omarici v kopalnici. Med razstrupljanjem ne boste potrebovali ničesar drugega razen svoj čistili gel ali peno in dnevno ter nočno kremo.

Dan 2

Zjutraj:

Osvežite telo in ga dobro hidrirajte. Na tešče spijte topel zeliščni ali zeleni čaj. Če vam denarnica dopušča, si privoščite čaj iz zelišč, kot so regrat, timijan, ingver in kopriva, saj preprečujejo vnetja ter spodbujajo delovanje ledvic. Tako boste preprečili zabuhlost, hkrati pa pomirili kožo in jo navlažili.

Skušajte se upreti kavi ali črnemu čaju. Namesto tega raje posezite po zelenem čaju, ki ima sicer manjši učinek na pomiritev kože, zato pa ima toliko višjo antioksidativno vsebnost, ki regenerira kožo in telo.

Popoldne:

Privoščite si masažo. Pogosto si zaželimo masažo telesa ali rok, še pogosteje pa pozabimo na obraz. Z nežno masažo oz. limfno drenažo obraza pospešimo izločanje odpadnih snovi preko limfnega sistema.

Kako si privoščite limfno drenažo doma? Dobro očistite obraz in roke. Na prste nanesite nočno kremo in začnite masirati obraz. Najprej s konicami prstov (kot bi ti nežno korakali po obrazu) božajte oči. Gibi naj potekajo od nosu proti sencam. Nato zmasirajte čelo, ličnice in brado.

Ves čas masirajte tako, kot bi si predstavljali, da se tik pod kožo nahaja tekočina, ki jo želite s konstantnimi gibi spraviti k ušesom, k bezgavkam pri vratu.

Bezgavke so namreč zbirna mesta limfnega sistema, ki skrbijo, da strupi in odpadne snovi nato zapustijo telo. Da vplivate na limfni sistem, so lahko vaši gibi čisto nežni. Le pazite na smer gibov in vzemite si čas.

Zvečer:

Pripravite si kozmetični salon kar doma. V majhno posodico natočite toplo vodo. Lahko jo tudi prekuhate pred tem. V toplo vodo kanite nekaj kapljic citrusovega eteričnega olja.

V vodo namočite čisto brisačo, se ulezite in si z brisačo pokrijte obraz. Uživajte v sprostitvi in doživljanju ohlajevanja brisače na obrazu. Para in eterično olje bosta odprla vaše pore, vi pa se boste sprostili.

Nato svojo kožo pocrkljajte z masko iz gline. Lahko jo kupite, lahko pa jo pripravite sami doma. Če boste čistilni zvarek pripravili sami, kupite organsko slovensko glino in jo obdelajte po priporočilih proizvajalca.

Nanesite masko na obraz in počakajte, da se glina strdi. Glina iz kože posrka odpadne snovi in odvečno maščobo, hkrati pa kožo nahrani z dragocenimi minerali.

Dan 3

Zjutraj:

Privoščite si piling. Stopite pod tuš, se umijte z mlačno vodo in navadnim milom, obraz pa s čistilnim gelom ali peno. Nato se močno zdrgnite s čisto brisačo. Kožo na obrazu zdrgnite bolj nežno kot preostalo telo. Nežen piling, bo poživil vaše telo in odstranil odmrle celice.

Popoldne:

Prepotite se. Da bo vaše telo hitreje izločite strupe, si privoščite blago vadbo oz. fizično aktivnost. Pojdite na sonce in svež zrak ali pa pretegnite mišice in sklepe z jogo. Globoko dihanje pri jogi bo še pospešilo delovanje limfnega sistema in s tem poskrbelo za naravno razstrupljanje telesa.

Zvečer:

Pocrkljajte obraz s hranilno masko. Po razstrupljanju moramo vedno poskrbeti za proces obnove. Zato si lahko ob zaključku detoxa za lepo kožo pripravitemasko, ki bo nahranila in pomirila vašo polt. V skodelici zmešajte surov med in zmiksano BIO kumaro.

Masko namažite po obrazu, se ulezite in obraz pokrijte s toplo mokro brisačo. Počivajte 10 minut.

Med bo na kožo deloval protivnetno, kumara pa bo – kot močan diuretik – pospešila izločanje vode in strupov. Rezultat bo napeta, sijoča in zdrava koža.

Poskrbite za lepo kožo tudi po detoxu

Blago razstrupljanje, ob katerem ne spremenimo življenjskih navad, ima na žalost le kratkotrajne učinke. Vsekakor pa jih lahko podaljšate, če po detoxu sprejmete določene zdrave navade.

Vaša koža vam bo hvaležna, če boste redno:

  • Pili dovolj vode (spijte vsaj liter in pol na dan). Svoj jutranji ritual lahko začnete z napitkom, ki ga pripravite iz vode, surovega medu in limoninega soka. Čez dan si privoščite zeleni ali ingverjev čaj, ki bosta kožo ščitila s svojim antioksidativnim učinkom.
  • Uživajte probiotike. Gre za mikro organizme, ki skrbijo, da v našem telesu vse poteka, kot je prav. Zaradi močno predelanih živil, antibioktikov in nezdravega načina življenja pogosto grobo posežemo v svojo mikro floro in favno. Prehranska dopolnila s probiotiki in prebiotiki so odlična rešitev za to.
  • Jejte vlaknine! Ovsena kaša, sveže sadje, stročnice in žitarice so odlična pomoč našemu prebavnemu traktu. Če ne izločamo živil dovolj pogosto, začnejo v naših prebavilih gniti, kar pa povzroča številne težave, tudi težave s kožo.

Izbrani izdelki za vas