Prazna košarica?
Verjetno zato, ker si še niste ogledali naše najnovejše ponudbe
Sensilab za svoje spletne strani uporablja piškotke, ki ne shranjujejo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so morda že nameščeni. Z nadaljevanjem uporabe naših spletnih strani soglašate z njihovo uporabo.
Kontaktirajte nas prek spleta ali pokličite na 0590 82 770
100% garancija na zadovoljstvo
Brezplačna dostava nad 49,99 €
Če si želite odvreči odvečne kilograme, nikar ne stradajte! Vaše telo bo to sprejelo kot šok in pomanjkanje. Zamislite si, kaj bi storili, če bi v naslednjem tednu napovedali vojno, hudo krizo, ali karkoli podobnega, kar bi povzročilo lakoto? Najbrž bi vključili preživitveni instinkt in začeli delati zaloge za hude čase. Telo reagira podobno, zato po mnogih dietah hitro ponovno pridobimo na teži. Preprečite shranjevanje energije v maščobe s premišljeno kombinacijo živil.
Tradicija že kar veleva, da serviramo vsa hranila na enemu krožniku. Krompir z zrezkom in solato je takšen tipičen zgled. Žalostna novica pa je, da nam tovrstno kombiniranje otežuje prebavo. Za prebavo ogljikovih hidratov telo potrebuje baze, za beljakovine pa kisline, ki se, če jih združimo, nevtralizirajo. Prebava ni učinkovita, hrana pa ostaja v želodcu in se začne razkrajati. Zato smo pogosto napihnjeni, dajejo nas vetrovi in zgaga. Preverite zlata pravila ločevanja:
Pri Sensilabu smo preizkusili različne kombinacije hrane. Pripravili smo dva primera receptov: z ogljikovimi hidrati in drugega z beljakovinami. Upamo, da vam tekne!
1. Kuhan rjavi riž z bučkami in paradižnikom
Sestavine: 200g rjavega riža, 1 velika bučka (narezana na kocke), trije srednje veliki paradižniki, ščepec soli in popra, začimbe po izbiri.
Riž skuhajte po navodilih na embalaži. Zelenjavo popecite na olju. Paradižnik bo na višji temperaturi spustil veliko vode, tako da olja ne potrebujete. Pustite, da se zelenjava zmehča in ji dodajte riž. Posolite in dodajte poper in začimbe po okusu.
2. Piščančje prsi z zelenjavo iz pečice
Sestavine: piščančje prsi (dva fileja), zelenjava po okusu, sol, drobnjak
Pečico segrejte na 180°C. Piščanca narežite na rezine oz. lističe. Vašo najljubšo zelenjavo (bučke, brokoli, brstični ohrovt) razrežite in ji dodajte meso. Posolite in dobro premešajte, dodajte začimbe po okusu. Priporočamo drobnjak. V primerni posodi pecite 30 minut oz. dokler meso ne postane hrustljavo.
Izbrani izdelki za vas
Morda bi vas zanimalo