Dieta proti celulitu

Opažate, da imate vsako leto več celulita? Potem je čas, da se lotite diete, ki vam bo pomagala odpraviti pomarančasto kožo, pa še odvečne kilograme boste izgubili, če boste pridni.

image

Boj proti celulitu se začne z zdravo prehrano in povečano mero gibanja. Raziskave so namreč dokazale, da zgolj hujšanje ne odpravi celulita.

Dieta prot celulitu

Jejte več sadja in zelenjave, predvsem v surovem, naravnem stanju. 

Sadje in zelenjava, ki vsebujeta veliko antioksidantov, vitaminov in mineralov, bosta vašemu metabolizmu dala večjo moč in mu pomagala k hitrejšemu izgorevanju kalorij in maščob.

Izogibajte se sladkorja, kruha, krompirja in vsega, kar je kupljeno v embalaži.

Držite se torej preprostega načela: jejte organsko, preprosto, sezonsko in po možnosti lokalno hrano.

Z izključevanjem predelanih živil, belega sladkorja, žitaric in s tem tudi kruha, peciva in sladic, lahko hitro in učinkovito ne le zmanjšamo deleža maščob v našem telesu, ampak ga tudi spodbudimo k razstrupljanju, kar je bistvenega pomena pri odpravljanju celulita.

Pijte, pijte, pijte!

Več boste pili, lažje bo vase telo odplavilo odpadne snovi iz telesa, uredilo presnovo in izboljšalo cirkulacijo.

A ni vseeeno, kaj pijete. Poleg vode sta zeleni čaj in nesladkana limonada najboljša izbira, saj naše telo oplajata z dragocenimi natioksidanti, ki se borijo s prostimi radikali – ki so eden izmed ključni povzročiteljev celulita.

Povečajte učinek anticelulitne diete s prehrankimi dopolnili:

Tudi vadba vam ne bo škodila

Najboljša sladica v času anticelulitne diete je telovadba – pa naj bo to sprehod, rolanje, tek ali pilates. Če želite pomarančasto kožo čim hitreje odpraviti, se morate vsaj trikrat na teden zadihati in spotiti.