Dieta s kamiličnim čajem

Človek kamilični čaj uporablja v zdravilne namene že od antičnih časov, ko so si z njim pomagali pri prebavnih, ginekoloških težavah in težavah z dihali ali kožo. Sčasoma se je pokazalo, da kamilični čaj vpliva tudi na hujšanje. Spoznajte 3 načine shujševalne diete s kamiličnim čajem.

image

Kako deluje kamilični čaj v času diet?

Ena najbolj prepoznavnih lastnosti kamiličnega čaja je ta, da pomirjujoče vpliva na telo. Nove raziskave so pokazale, da ima lahko velik vpliv na proces hujšanja. Je močan diuretik in tako pomaga izločati toksine iz telesa. Zaradi pomirjujočega vpliva na telo zmanjšuje vplive stresa in tudi raven hormonov, ki povzročajo kopičenje maščob okoli trebuha in pasu.

Dieta s kamiličnim čajem

Lahko se izvaja na več načinov:

  • Lahko popijete eno skodelico čaja pred vsakim obrokom, kajti kamilica stimulira proizvajanje želodčnih sokov, s čimer pripomore k boljši prebavi. Priporočljivo je tudi, da pred spanjem popijete eno skodelico čaja. Tako boste lažje zaspali. Motnje spanca vplivajo na proizvajanje inzulina druge hormonske procese. To lahko privede do povečane telesne teže in kopice neuspelih poskusov hujšanja.
  • Naslednji način uporabe je ta, da pojeste kamilice prevrete v alkoholu in kosmičih. Pravijo, da naj bi zmanjšali apetiti, če boste pred vsakim obrokom pojedli veliko žlico te mešanice. Izvajanje te diete naj bi trajalo 3 mesece oz. naj bi program prilagodili številu kilogramov, ki jih želite izgubiti. Viri zatrjujejo, da naj bi omenjena dieta v prvem mesecu zagotovila izgubo tudi do 7 kilogramov. Kombinacija čaja in tinkture ima odvajalen in čistilen učinek, s čimer pripomore pri kurjenju maščob in izločanju vode iz telesa.

Nasveti za pravilno hujšanje

  • Kamilični čaj lahko kombinirate z belim čajem, ker kofein belega čaja pospešuje proces hujšanja. Naslednja priporočljiva kombinacija je z limonin sok, ki stimulira proizvajanje želodčnih sokov in očisti telo škodljivih substanc.
  • Če imate težave z akutno diarejo, kamiličnega čaja in tinkture ne uživajte.
  • S to dieto nikar ne pretiravajte, saj vam lahko postane slabo, pride do pekočega občutka v želodcu ali celo dehidracije.

Izbrani izdelki za vas