Prazna košarica?
Verjetno zato, ker si še niste ogledali naše najnovejše ponudbe
Sensilab za svoje spletne strani uporablja piškotke, ki ne shranjujejo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so morda že nameščeni. Z nadaljevanjem uporabe naših spletnih strani soglašate z njihovo uporabo.
Kontaktirajte nas prek spleta ali pokličite na 0590 82 770
100% garancija na zadovoljstvo
Brezplačna dostava nad 49,99 €
Ste vedeli, da maščobe delimo na dobre in slabe? Največja napaka pri prehranjevanju je mišljenje, da se ob uživanju maščob direktno redimo. Vendar to ni res – redimo se zaradi sladkorja, nekatere maščobe pa dejansko lahko pomagajo tudi pri izgubi odvečnih kilogramov.
Vitamini A, D, E, K so topni le v maščobi, kar pomeni, da jih telo lahko absorbira samo ob prisotnosti maščobe.
Imenujemo jih tudi transmaščobe. Ob uživanju teh maščob se dviga raven slabega holesterola, s tem pa se povečuje možnosti za razvoj srčno-žilnih bolezni.
Delež maščob v dnevnem energijskem vnosu naj ne presega 30 odstotkov.
Dobre maščobe
Morajo biti obvezen del vašega jedilnika. Te maščobe so bogat vir energije in so pomembne za absorbcijo vitaminov A, D, E in K, poleg tega znižujejo tudi raven slabega holesterola. Maščobe dovajajo telesu še esencialne maščobne kisline za zdravo kožo in lase. Te maščobe so dobre za srce in splošno zdravje, pomagajo tudi pri izgubi telesne teže. Med zdrave maščobe uvrščamo tudi omega 3 maščobne kisline.
Kako naj v svoj jedilnik vključim dobre maščobe?
Omega 3
So supermaščobe za možgane in srce. Najdemo jih v lanenem olju in semenu, svetlinovem olju, ribjem olju in mastnih ribah, pokrovačah, orehih, soji, kiviju in gorčičnih semenih.
Omega 3 maščobne kisline lahko najdete tudi v kapsulah. Bodite pozorni, da vsebujejo je najčistejše ribje olje.
Torej:
Morda bi vas zanimalo