Prazna košarica?
Verjetno zato, ker si še niste ogledali naše najnovejše ponudbe
Sensilab za svoje spletne strani uporablja piškotke, ki ne shranjujejo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so morda že nameščeni. Z nadaljevanjem uporabe naših spletnih strani soglašate z njihovo uporabo.
Kontaktirajte nas prek spleta ali pokličite na 0590 82 770
100% garancija na zadovoljstvo
Brezplačna dostava nad 49,99 €
Po ugotovitvah Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) se vsak drugi Slovenec prehranjuje nezdravo. Glede na priporočila pojemo tudi občutno premalo morskih rib, bogat vir za telo nujnih maščobnih kislin omega 3. Kaj to pomeni? Da večina Slovencev ne zaužije dovolj omega 3. Drugače razen s hrano pa jih ne moremo dobiti.
Strokovnjaki svetujejo, da bi mastne morske ribe, najbogatejši vir esencialnih omega 3, morale biti na jedilniku vsaj dvakrat na teden. Kot ugotavljajo pri NIJZ, v povprečju zaužijemo le tretjino priporočene količine.
Omega 3, ki so za naše telo najpomembnejše, so ALK (alfa-linolenska kislina), EPK (eikozapentaenojska kislina) in DHK (dokozaheksaenojska kislina), predvsem pa zadnji dve. Medtem ko ALK najdemo predvsem v semenih in oreščkih ter oljih iz njih (chia, orehi, lanena semena, olje oljne ogrščice oziroma repičino olje, konopljina semena), sta najboljša vira EPK in DHK (glede na to, koliko jih zaužijemo z eno porcijo) mastne morske ribe.
Naše telo sicer lahko ALK pretvori najprej v EPK, nato pa še v DHK, vendar je pretvorba zelo neučinkovita – med 2 in 10 %. To pomeni, da z rastlinskimi živili težko zadostimo potrebam telesa po nujnih maščobah EKH in DHK. Poleg tega pa večina Slovencev tudi rastlinskih virov omega 3 ne zaužije dovolj.
Če želimo doseči koristne učinke za možgane, srce in vid, strokovnjaki priporočajo vsaj 250 mg EPK in DHK na dan.
Kakovost SensOmega je potrjena s strani Zveze potrošnikov Slovenije! Najboljše razmerje med kakovostjo in ceno.
Morda bi vas zanimalo