Prazna košarica?
Verjetno zato, ker si še niste ogledali naše najnovejše ponudbe
Sensilab za svoje spletne strani uporablja piškotke, ki ne shranjujejo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so morda že nameščeni. Z nadaljevanjem uporabe naših spletnih strani soglašate z njihovo uporabo.
Kontaktirajte nas prek spleta ali pokličite na 0590 82 770
100% garancija na zadovoljstvo
Brezplačna dostava nad 49,99 €
Zunaj je prava zima, nam pa že diši po poletju in plažah. Tokrat bomo obiskali Sredozemlje s pomočjo krekerjev s semeni, suhim paradižnikom in rožmarinom. Pripravite si jih lahko za malico, grickanje ob večerih ali pa jih ponudite gostom. Navdušeni bodo!
Mleta in cela lanena ter chia semena prelijemo z vodo in pustimo, da želirajo. Medtem zmeljemo indijske oreščke, ki jih zmešamo z ostalimi semeni in začimbami. Vložene paradižnike zmiksamo z vodo do gladkega.
Vse skupaj zmešamo ter dodamo sol, rožmarin ter toliko vode, da je masa primerno gosta. Na tanko jo razporedimo po pekaču, ki ga prej obložimo s peki papirjem.
Pri krekerjih je pomembno, da se bolj sušijo kot pečejo - če bomo pekli na previsoki temperaturi, bodo krekerji na videz pečeni, a znotraj še vlažni in ne bomo dobili želene hrustljavosti. Zato je najbolje, da jih pečemo v ventilacijski pečici na temperaturi od 110 do 130 stopinj.
Ko se rahlo posušijo, jih vzamemo ven ter z ostrim nožem rahlo narežemo na koščke poljubne velikosti.
Ko so dovolj suhi, pekač ponovno vzamemo iz pečice ter jih obrnemo, da se posušijo še na drugi strani. Na vsaki strani se pečejo približno od 30 do 45 minut oz. odvisno od debeline testa, temperature in lastnosti pečice.
Sredozemski okus lahko pričarate s soljo, rožmarinom in paradižnikom. A možnosti za kombinacije okusov je nešteto. Zelo dobri so tudi s kurkumo in curryjem, s česnom in rožmarinom ali paradižnikom in origanom.
Če nismo pristaši začimb in močnejših okusov, jih lahko naredimo samo s poljubnimi semeni in/ali oreščki in bodo prav tako zelo dobri.
Izbrani izdelki za vas
Morda bi vas zanimalo