Dovoljene pregrehe med dieto

Cilj vsake diete je zmanjšati velikost porcij, ki jih vsakodnevno užijemo. Manjši obroki pa pomenijo tudi več obrokov na dan, saj bomo imeli občutek, kot da nikdar med dieto nismo siti. Da bomo boljše razumeli, kaj je med dieto dovoljeno in kaj prepovedano, moramo najprej razumeti strukturo in pomen posameznih živil na naše telo.

image

Ogljikovi hidrati < Beljakovine

Med ogljikove hidrate umeščamo sladkor ter vlaknine. Vsebnost sladkorja je zapisana na vsaki embalaži, naša odgovornost pa je, da vsakodnevno nikakor ne užijemo več kot 20 g sladkorja. Pri tem moramo biti posebno pazljivi pri že pripravljenih omakah, namazih, jogurtih, sokovih, itd.

Vlaknine pa v glavnem najdemo v zelenjavi, sadju ter žitih (kruh, testenine) in so del zdrave in uravnotežene prehrane. Večina diet vnos vlaknin omeji, saj naš trebušček hitro zapolnijo, tako da se počutimo siti. Slaba stran vlaknin pa je ta, da po njih občutek sitosti ne traja dolgo. Zato jih lahko jemo kar naprej. Pozabljamo pa, da tudi sadje vsebuje sladkor, ki se ob prekomernem uživanju shrani v maščobne obloge.

Mi stavimo na beljakovine!

Prav nasprotno od ogljikovih hidratov pa so beljakovine tiste, ki zagotovijo dolgotrajno sitost. Ko jeste beljakovine, jih vaše telo razgraja v aminokisline, ki so uporabljene na več načinov:

  • krepitev imunskega sistema;
  • vzpostavljanje ph ravnovesja telesnih tekočin;
  • transport vitaminov in kisika po telesu;
  • zagotavljanje zdravih mišic.

Prav tako beljakovine telo zalagajo z energijo, ko je to potrebno oziroma ko energije iz drugih virov (ogljikovih hidratov) primanjkuje.

Vsaka celica v vašem telesu je sestavljena iz beljakovin – od las, nohtov, pa do vaših mišic in organov. Te beljakovine so poznane kot strukturne beljakovine, saj dobesedno zagotavljajo strukturo vašega telesa. Brez njih ne bi mogli hoditi, teči ali celo stati. Najbolj bogata beljakovina v telesu pa je kolagen, ki je prisotna v koži, vezeh, kitah in kosteh.

Živila z visoko beljakovinsko vrednostjo, ki med dieto niso prepovedana:

  • SlimCut beljakovinska ploščica,
  • SlimCut beljakovinski čips;
  • SlimCut visoko-beljakovinski piškoti;
  • SlimCut desert Dulce de Leche;
  • SlimCut zelenjavna juha.
  • NOVO: SlimCut DIET SHAKE

Zakaj jih obožujemo?

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste se po napornem dnevu (ko ste se cel dan držali svoje diete!) sprostili pred televizijo, ravno takrat pa vas je zamikala vrečka čipsa. No, sedaj je tudi to dovoljeno. Zaradi visoke vsebnosti beljakovin si upamo staviti, da vam ne bo uspelo pojesti cele vrečke beljakovinskega čipsa naenkrat.

Kar je še bolje – po njem boste siti še cel večer.

NOVO: Slimcut DIET SHAKE

Zakaj je to edini shake, ki ga boste potrebovali?

Ker ima božanski okus maslenega piškotka, vsebuje pa koncentrat in izolat sirotkinih beljakovin, izvleček garcinie cambogie, ovsene vlaknine in več kot 15 vitaminov in mineralov!