Mafini z dvojno čokolado

1. mar. 2017
saka od nas se mora kdaj pa kdaj tudi pregrešiti. Kaj pa če ti povem, da se s temi muffini sploh ne boš pregrešila? Priprava je izredno enostavna, sladica pa okusna, sladka in tudi zdrava!

Glavna sestavina je presni kakav, ki ga imenujejo celo hrana bogov. Kakavova zrna so močno cenjena. Stara plemena Majev so jih uporabljala tudi kot plačilno sredstvo. Plod kakavovca deluje kot obrambni ščit pred stresom, saj kemične snovi, ki jih vsebuje, spodbujajo ustvarjanje serotonina, nevrotransmiterja, odgovornega za dobro razpoloženje, anandamida in dopamina, ki dajejo občutek zadovoljstva in dobrega razpoloženja.

Femiletilamin iz kakavovega zrna povečuje zbranost in budnost.

Kakavova zrna prekašajo tudi črno vino in zeleni čaj kot vir antioksidantov.

Kolaček:

  • 1 žlica kokosove moke
  • 3 žlice moke
  • 1 merica Shape iT Nature Power
  • 1 jajce
  • 1 žlica presnega kakava
  • ½ žlice masla
  • 2 žlici mleka
  • 1 vanilijev strok
  • 1 žlica sladila
  • ½ žličke pecilnega praška
  • ¼ žličke sode bikarbone

Čokoladni Nadev:

  • 1 žlica masla
  • 1 ½ žlice presnega kakava
  • 1 žlica sladila po izbiri
  • 2 žlici vročega mleka

Priprava:

Najprej v eni skledi zmešaj kokosovo moko, moko, Shape iT Nature Power, presni kakav in pecilni prašek. V drugi skledici pa zmešaj maslo, mleko, rumenjak in vanilijev strok. Beljak naredi v sneg in nato vse tri skledice nežno zmešaj, da dobiš gladko zmes. Testo pusti stati in se posveti še čokoladnemu nadevu. Vse sestavine zmešaj skupaj v posodi in jih mešaj nad ognjem, dokler se zmes ne zgosti. Po potrebi lahko dodaš še malo vroče vode.

Pripravi pladenj za peko muffinov in modelčke napolni z maso za kolačke – sredico zapolni z nadevom.

Peci 20 min pri temperaturi 180° C.

Ko so muffini pečeni jih vzemi iz pečice in jih pusti stati 10-15 min, da se nekoliko ohladijo.

Pa dober tek! :)