Granatno jabolko preprečuje akne

Granatno jabolko ima mnoge zdravilne učinke na človeški organizem, med drugim zelo pozitivno deluje na našo kožo. Lahko ga pojeste ali njegov sok nanesete na kožo, v obeh primerih bo rezultat viden že po nekaj dneh.

image

Blagodejne in celo zdravilne učinke granatnega jabolka človek že dolgo pozna, prvi zapisi o njegovi uporabi pa segajo daleč v antični Egipt, in sicer v 16. stoletje pred našim štetjem. Grški zdravniki so ta sadež uporabljali za zdravljenje artritisa, srčno-žilnih bolezni, prebavne težave in vnetja.

Danes se izvlečke granatnega jabolka uporablja v kozmetični industriji, saj ima blagodejne učinke na zdravje kože, med drugim deluje proti kožnim nečistočam in aknam.

Lahko ga pojeste ali nanesete na kožo

Pojav aken je odvisen predvsem od hormonskega neravnovesja ali presnovnih težav. Granatno jabolko pozitivno vpliva na presnovo, zato pozitivno učinkuje na našo kožo, tudi kadar ga uživamo kot hrano. Ta rdeči sadež namreč vpliva na presnovo in spodbuja zdravo kroženje krvi, ter tako poskrbi, da se koža čisti od znotraj.

Granatno jabolko oziroma njegov sok pa lahko tudi nanesete na kožo, in sicer na območje, ki so ga prizadeli mozolji ali akne. Mozolji se bodo posušili in rdečica izginila.

Zakaj granatno jabolko pomaga

Granatno jabolko vsebuje mnogo sestavin, ki učinkujejo proti aknam:

  • Antioksidanti: Sočna zrna granatnega jabolka vsebujejo veliko antocianinov, ki spadajo v skupino flavonoidov, ti imajo močan antioksidacijski učinek. Antioksidanti poskrbijo, da prosti radikali ne morejo delati škode našemu organizmu.
  • Vitamin C: Je prav tako močan antioksidant. Vitamin C uravnava nastajanje loja, ki je eden glavnih krivcev za nastanek aken.
  • Železo: Omogoča učinkovit prenos kisika do celic, kar za kožo pomeni svež videz.

Vsestransko učinkovit sadež

Granatno jabolko ima izredno moč celjenja ran, tako tudi uspešno celi poškodbe, ki nastanejo na koži zaradi mozoljev in aken. Deluje tudi kot naravni antibiotik, tako da uspešno uniči bakterije, ki bi utegnile biti krivec za nastanek aken.

Prvi rezultati že po nekaj dneh

Granatno jabolko jeste kot sadež ali pa stisnite sočna zrnca, da dobite sok, ki ga nato nanesete na kožo, lahko pa seveda oboje. Po nekaj dneh rednega uživanja in nanašanja na kožo, bodo rezultati nedvomno tu.

Tudi za lepo in mladostno kožo

Ker granatno jabolko dobesedno ozdravi našo kožo, ji pomaga ohranjati mladosten videz. Ob tem tudi spodbuja nastajanje kolagena, ki skrbi za elastičnost kože ter tako zmanjša gube. Sok granatnega jabolka je odlično »zdravilo« za suho kožo, saj zaradi svoje strukture odlično prodira v podkožje in kožo navlaži. Poleg tega vsebuje vrsto omega 5 maščobne kisline, ki preprečuje izgubo vlage.

Izbrani izdelki za vas