25-letna Alenka: Konec zamaščenih jeter, slabega počutja in 8 kilogramov manj!

25-letna Alenka Murko, ki prihaja iz okolice Ptuja, ima za sabo precej pestro zdravstveno zgodovino. Njene težave, ki so povezane s ščitnico, so se začele že ob rojstvu. Pozneje je prestala kar 2 operaciji, a težave so se nadaljevale, celo nepričakovano stopnjevale. 

image

»Težave s ščitnico so se začele že ob rojstvu. Teža je hitro začela naraščati. Vse skupaj se je vleklo, dokler se pri 20. letih niso začele težave še bolj kopičiti. Bila sem izjemno utrujena, imela sem težave s prekomernim naraščanjem teže in slabe krvne izvide,« se spominja Alenka.

Vsak dan je morala jemati zdravila za ščitnico, jih je za nekaj časa opustila, pa nato čez čas spet začela jemati. »Nato pa so mi preverili krvno sliko in nastopila je nova težavazamaščena jetra. Mislim si, da je ta težava delno nastopila tudi kot posledica jemanja tablet za ščitnico,« nekaj pa je po njeni oceni prispevala tudi nepravilna prehrana, vendar ne v veliki meri.

Alenka do takrat sploh ni vedela, kaj so zamaščena jetra. Žal je zdravnik po njenem spominu ni uspel dobro usmeriti do rešitve, »rekel je le, da moram to zadevo spraviti v meje normale«. Svetoval ji je omejitev prehrane, a brez posebne diete in dodatnih zdravil.

Rešitev z radia

Tavanje v temi, kako rešiti novo zdravstveno težavo, je rešila njena mama, ki se ji je zaupala o znova negativnih izvidih. Mama je na radiu slišala reklamo za Hepafar, ki jo je zelo navdušila, se spominja Alenka, in predlagala, da poskusi z izdelkom. To je bilo pred dvema letoma.

V strahu šla na ponoven odvzem krvi

»Po tej 2- oziroma 3-mesečni kuri sem odšla na ponoven odvzem krvi, v strahu, da bodo spet negativni. Potem pa sem doživela pozitivno presenečenje, izvidi so bili normalni, jetrni testi so bili spet v mejah, ki so normalne,« se spominja.

image

Od 23. leta, ko je prvič poskusila Hepafar, je njena krvna slika znova v mejah normale. 

Krvni izvidi normalni, zmanjšala se je tudi teža

»Uredilo se mi je počutje, krvni izvidi so prišli na normalne vrednosti, teža se je zmanjšala za 8 kilogramov,« čeprav prehrane v tem času ni spreminjala. »Od 23. leta, ko sem začela jemati Hepafar, so moji krvni izvidi nadvse dobri v mejah normale. Presrečna sem,« z navdušenjem pove 25-letnica, ki Hepafar priporoča vsem, ki imajo težave z zamaščenimi jetri.

Alenka tudi vam priporoča Hepafar, če ...

»Priporočam ga vsem, ki želijo izboljšati svoje počutje in izgubiti kakšen kilogram. Mogoče sploh ne vedo, da problem za dodatne kilograme tiči ravno v jetrih. Priporočam pa ga tudi vsem tistim, ki jemljejo kakršnakoli zdravila, saj vse to vpliva na jetra. Na vsake toliko jih je treba tudi očistiti, da spet začnejo delovati, kot morajo.«

Slovarček izrazov:

JETRA - so zelo velik in pomemben organ, ki jih imenujemo kar kemična tovarna v telesu, saj opravljajo več kot 500 različnih kemijskih reakcij. Zelo pomembna naloga jeter je razstrupljanje in izločanje strupenih snovi iz telesa.

ZAMAŠČENOST JETER - stanje, ko se v jetrnih celicah prične kopičenje maščobe. Zamaščenost jeter je resno stanje, zaradi katerega jetra ne delujejo pravilno, kar lahko vodi v hujša bolezenska stanja.

NEALKOHOLNA ZAMAŠČENOST JETER - Kljub vsesplošnemu prepričanju, je prekomerno uživanje alkohola šele na tretjem mestu najpogostejših vzrokov za bolezni jeter. Na prvem mestu sta zagotovo prekomerno uživanje hrane in premalo gibanja, kar se odraža kot kopičenje odvečnih kilogramov, visoka raven holesterola in maščob v krvi ter inzulinska rezistenca. Pogost vzrok za nealkoholno zamaščenost jeter je tudi redno uživanje zdravil (v jetrih se namreč presnavlja večina zdravil).

JETRNI TESTI - so laboratorijske preiskave, s katerimi ugotavljamo koncentracije različnih snovi v krvi (serumu) iz katerih lahko določimo motnje ali odstopanja od normalnega delovanja jeter.