Kateri je tisti hormon, ki vam dela največ preglavic?

Želite shujšati, pa nikamor ne gre? Se trudite in odrekate, rezultatov pa od nikoder? Najbrž že veste, da tudi za hujšanje ni univerzalnih receptov, saj pri različnih ljudeh delujejo različni pristopi. Nekaj pa imamo vendarle vsi skupno – način, kako se maščoba razporeja po telesu. In tu je ključ do učinkovitega hujšanja.

image

Pri ženskah obstajajo 3 glavni tipi maščobne razporeditve, povezane s prekomerno aktivnostjo prav določenih hormonov. In ko uravnovesimo te hormone, se začnejo končno kazati rezultati tudi na kilogramih.

Razporeditev maščobe po telesu glede na neuravnovešenost posameznih hormonov

 

1. PREOBREMENJENA NADLEDVIČNA ŽLEZA

  • Podivjan kortizol
  • Maščobne obloge na trebuhu

 2. SLABŠE DELUJOČA ŠČITNICA

  • Splošna telesna debelost

 3. ESTROGENSKA DOMINANCA

  • Pri ženski: maščoba se nalaga na bokih, stegnih in zadnjici
  • Pri moškemu: povečane prsi, trebuh

PREOBREMENJENA NADLEDVIČNA ŽLEZA = PREVEČ STRESA = PREVEČ KORTIZOLA

Dokler ne boste obvladali stresa, se ne boste znebili trebuha.

Ko smo pod stresom, nadledvična žleza izloča večje količine kortizola. In takrat so vsi poskusi hujšanja obsojeni na propad. Telo namreč pričakuje težke čase (v slogu jamskega človeka: nikoli ne veš, kdaj boš dobil naslednji zalogaj), zato se oklepa maščobe, ki jo zaužijemo ali jo imamo na telesu.

Še huje, maščobo z zdravstvenega vidika manj problematičnih predelov (boki, zadnjica) usmerja v trebušni predel (v za zdravje nevarno visceralno maščobo, ki obdaja notranje organe), kjer je 4x več receptorjev za kortizol kot v podkožni maščobi. Vse to v imenu hudih časov.

Ta visceralna (trebušna) maščoba ustvarja še več kortizola, saj ima večjo koncentracijo posebnega encima, ki pretvarja neaktiven kortizon v aktiven kortizol. Več kot imate trebušne maščobe, večjo aktivnost kortizola imate. In je ustvarjen začaran krog! Več napadov lakote, večje skladiščenje maščob, več vnetnih procesov v telesu …

Kako se znebiti trebušne maščobe?

Z izdelkom AdrenaLux – z naravnimi rastlinskimi izvlečki in izbranimi vitamini pomaga pri optimalnem odzivu na stres, kar pomeni, da uravnoveša kortizol in tako prekine začaran krog, ki vodi do trebušne debelosti.

Naročite še danes in izkoristite BREZPLAČNO DOSTAVO!

Izbrani izdelki za vas