Naučite se nadzorovati hormon, ki določa, kako težki ste

Že dolgo ni skrivnost, da so hormoni tisti, ki skrbijo za ravnovesje v telesu. Vsak ima točno določeno nalogo in vsak človek je podvržen njihovim silam. Hormoni imajo tako veliko moč, da ne vplivajo zgolj na naše počutje in zdravje, temveč na obliko našega telesa.

image

Preden se razjezite na hormone, ki so krivi, da kupujete številko ali dve večje kavbojke kot vaši prijatelji, ki očitno lahko jejo packarije – veliko njih – pa vseeno ostajajo vitki, naj vam zaupamo tri ključne krivce.

Trije hormoni, ki določajo vašo številko kavbojk

GRELIN - želimo ga čim manj

Grelin je hormon lakote, ki sporoča možganom, da smo lačni oziroma sproža željo po hrani. Ta je kriv, da zvečer odpiramo hladilnik in da namesto solate za kosilo naročimo ocvrte kalamare.

LEPTIN – želimo ga ravno prav

Leptin ali hormon sitosti blokira našo željo po hrani. Njegovo delo je izredno odgovorno. Ko zazna, da je v našem telesu dovolj energijske zaloge, možganom javi, da je za vse poskrbljeno in naj ne kličejo več po hrani.

ADIPONEKTIN – želimo ga čim več

Adiponektin je hormon, ki topi maščobe. Ja, prav ste prebrali. Adiponektin je naš osebni fatburner. Adiponektin je hormon, ki ga imajo naravno suhi ljudje v izobilju.

Rešitev: Produkcijo adiponektina lahko povečamo!

Na srečo lahko na svoje hormone dokaj dobro vplivamo. Tako kot lahko ženske srednjih let s primerno dieto, gibanjem in prehranskimi dopolnili poskrbijo, da prestanejo menopavzo z lahkoto, tako lahko poskrbimo, da naše telo proizvede več hormona suhih.

Hormon suhih ali adiponektin, naš osebni topilec maščob, se poraja v rjavem maščobnem tkivu. Rjavo maščevje je dobilo ime po svoji rjavkasti barvi, ki ga loči od običajnega sala, ki se nabira na trebuhu, stegnih, zadnjici. 

Rjavo maščevje in adiponektin skrbita za to, da ohranjamo konstantno telesno temperaturo, zato pravimo, da imata termogeni učinek.

Eden bolj znanih raziskovalcev rjavega maščevja, endokrinolog dr. Aaron Cypess, je odkril še eno čudovito stvar: če rjavo maščobno tkivo primerno stimuliramo, lahko proizvede toliko več adiponektina, da s tem pospeši naš metabolizem! S tem lahko dnevno porabimo do 500 kalorij več!!

Kako spodbuditi produkcijo adiponektina

Torej! Zagotovo vas zanima, kako lahko povečate proizvodnjo adiponektina tudi vi! Obstajajo trije načini:

Uživajte mediteransko dieto, bogato z zdravimi maščobami

Ni dvoma, da je mediteranska dieta ena najbolj zdravih načinov prehranjevanja. Bogata je s svežim sadjem, zelišči in zelenjavo, ribami in zdravimi maščobami iz semen in oliv. Raziskave pa so pokazale, da lahko primerna oblika mediteranske diete spodbudi celo adiponektin.

Raziskava, ki je bila avgusta 2006 objavljena v uglednem časopisu American Journal of Clinical Nutrition je pokazala, da so ženske, ki so se prehranjevale po zgledu mediterana, dvignile nivo adiponektina za 23%.

A pozor: Druge študije so pokazale, da lahko prekomerno uživanje nasičenih mačob močno zniža raven adiponektina v telesu, zato raje posezite po avokadu in orehih kot siru in sladoledu.

Izpostavljenost mrazu

Verjetno bomo ta nasvet vsi preskočili, a znanost je pokazala, da je vsakodnevna izpostavljenost nizkim temperaturam zelo učinkovita metoda za stimulacijo rjavega maščevja, saj je to njegova osnovna funkcija. Več raziskav je pokazalo, da so moški, ki so vsak dan izpostavljeni mrazu, v 14 dneh stopili pol kilograma čište maščobe ne da bi skušali shujšati.

Prehransko dopolnilo s tremi patentiranimi učinkovinami

Pri Sensilabu smo že leta in leta fascinirani nad super močjo adiponektina in letos nam je končno uspelo dobiti vse sestavine, ki smo jih potrebovali za naš najnovejši izdelek AdipoSlim z XXL močjo.

AdipoSlim XXL vsebuje 3 učinkovine, ki obenem aktivirajo rjavo maščobno tkivo in dvignejo raven fat-burning hormona adiponektina:

  • antocianine iz patentiranega ekstrakta soka rdečih pomaranč Morosil®
  • katehine iz patentiranega ekstrakta zelenega čaja Phytofare®
  • kapsaicin iz patentiranega ekstrakta rdečega čilija Capsifem®

Zagotovo ste že opazili, da ni termoburnerja na trgu, ki ne bi vseboval zelenega čaja in čilija. To je zato, ker oba ekstrakta dokazano vplivata na termogeni učinek in s tem spodbujata metabolizem. Naši trije patentirani mixi to počno z XXL močjo.

Preizkusite njegovo moč tudi vi

AdipoSlim XXL vam bo z 1 kapsulo na dan pomagal spodbuditi rjavo maščevje in dvigniti nivo adiponektina. Tako, kot je pomagal Urški:

»Največje veselje sem doživela, ko sem lahko oblekla krilo, ki ga pred novim letom niti slučajno nisem mogla zapeti.« - Urška Kovačič

Preizkusite AdipoSlim z XXL močjo tudi vi!

Ker stimulira adiponektin poskrbi za kar 33 % večjo porabo maščob in zmanjšuje obseg trebuha za 50%.