Hujšamo zdravo z redno in pravilno prehrano

17. dec. 2013

Pomagajte naravnim učinkovinam, da začnejo hitro delovati. Zato v telo ne vnašajte močno predelanih živil (belega sladkorja, bele moke in izdelkov z veliko konzervansi), pijte vsaj 2,5 litra vode ali nesladkanega čaja in ne pijte alkohola. Jejte vsaj trikrat na dan!

Priporočamo:

Zajtrk#1

Shujševalni smoothie zelena bomba

  • 1 skodelica listov mlade špinače
  • 1 zeleno jabolko, olupljeno in narezano na kosce
  • ½ avokada
  • malo ledu
  • 1 vrečka bioSLIMmixa

Vse sestavine stresite v mešalnik in premešajte, da nastane gladek napitek. Nalijte v visok kozarec in spijte.

Zajtrk #2

Sveža skuta z jagodičevjem

  • 5 jušnih žlic skute z malo maščob
  • jagodičevje (maline, borovnice, robide in jagode)
  • laneno seme

Zmešajte v posodi, počakajte 5 minut in zaužijte.Tisti bolj sladkosnedi si lahko skuto osladkate z žličko stevie

Zajtrk#3

Shujševalni smoothie vijolična zapeljivka

  • 1 skodelici zmrznjenih borovnic
  • ½ jabolka
  • ½ banane
  • ½ olupljene bučke
  • 1 dcl mandljevega, riževega ali sojinega mleka
  • 1 vrečka bioSLIM mixa

Vse sestavine stresite v mešalnik in premešajte, da nastane gladek napitek.

Kosilo#1

Losos ob z bučkamo in brokolijem

Na razbeljeni ponvi stopite ½ žličke kokosove masti, nanjo položite file lososa in popecite na obeh straneh. Med tem skuhajte 3 cvetice brokolija in na kolesca narezano bučko. Ko je zelenjava še nekoliko hrustljava, jo odcedite in posolite. Zraven si lahko privoščite jušno žlico posnete skute, zmešane s hrenom.

Kosilo#2

Piščanec z baziliko in cvetačnim pirejem

  • ½ piščančjih prsi (brez kože)
  • 2 žlici sveže nasekljane bazilike
  • 2 stroka česna
  • 1/4 skodelice svežega limoninega soka
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 cvetice cvetače + 1 majhen krompirček

Piščanca, baziliko, zdrobljen česen, limonin sok in oljčno olje mariniramo 2 uri v hladilniku. Če nam primanjkuje časa, pa vsaj 10 min. Nato spečemo na razbeljeni ponvi, pokriti s pokrovko.

Cvetačo in krompirček skuhamo v slani vodi in odcedimo. Cvetačo zavijemo v krpo in ožamemo, da iz nje steče odvečna voda. Ožeto cvetačo pretlačimo s krompirčkom. Da bo zmes bolj gladka, ji lahko prilijete nekaj mleka (lahko tudi riževega ali sojinega). Dosolite po okusu.

Kosilo#3

Tofu s kraljevsko solato

  • Zelena solata
  • Rdeča paprika
  • Zelena paprika
  • Sončnična semena
  • Tofu

Operite in odcedite zeleno solato. Natrgajte jo na majhne lističe in s polovičko limone, jušno žlico olivnega olja in soljo zmešate v skledi za solato. Nato nanjo potresite na kocke narezano papriko in na goli razbeljeni ponvi pogret tofu. Potresite s sončničnimi semeni.

Večerja #1

Zelenjavna juha

1 por

2 žlici kokosovega olja

3 skodelice nasekljanega korenja

1 skodelica graha

1 skodelica cvetače, narezane na koščke

4 skodelice jušne osnove ali vroče vode

sveži timijan

Segrejte kokosovo olje na zmernem ognju. Nanj vrzite narezan por, na koleščka narezano korenje in grah. Popražite, da porumeni, posolite, popoprajte, dodajte timijan in zalitje z vročo vodo (ali jušno osnovo). Na zmernem ognju kuhajte 10 minut, nato dodajte narezano cvetačo in kuhajte še 5 minut. Da se okusi dobro premešajo, naj juha stoji pokrita še pet minut.

Večerja #2

Lečna kremna juha

  • 0,5 l vode, v kateri se je kuhala cvetača 
  • 1 skodelica zelene leče
  • ½ skodelice sončničnih semen
  • 2 stroka česna
  • ščepec morske soli
  • ¼ glave cvetače
  • jušna žlička olja ali kokosovega masla

V kozici segrejte oljčno ali kokosovo olje, dodajte nasekljan česen in nanj vrzite skuhano lečo in cvetačo ter sončnična semena. Prelijte z vodo, v kateri se je kuhala cvetača in po okusu posolite. Spasirajte s paličnim mešalnikom.

Večerja #3

Ohrovtova juha z mandlji

  • 3 skodelice ohrovta
  • kuhanega v sopari
  • 4 skodelice vode
  • 2 žlici oljčnega olja
  • ½ skodelice mandljev
  • ¼ skodelice svežega peteršilja (ali 1/8 skodelice sušenega peteršilja)
  • 1 čajna žlička morske soli
Oznake