Irena Pfundner: Na koncu bodo lahko dekleta ponosno hodile po plaži!

Energična Irena vsak ponedeljek in sredo z nasmehom na obrazu priganja 15 deklet v eni od ljubljanskih telovadnic, kjer poteka Slimmium BOOTY CHALLENGE, ki traja 6 tednov. Tam migajo dekleta, ki jih povezuje strast do plesa in želja po izgubi odvečnih kilogramov. Ireni, ki je v svet plesa vpeta že od malih nog, svet zdravega hujšanja še zdaleč ni tuj, opaža pa, da je precej krut do sodobne ženske. Razkrila nam je tudi svojo malo skrivnost, kako hipoma poteši lakoto. 

image

36-letna Irena Pfundner dobro pozna težave sodobne ženske. Prepričana je, da je v vseh pogledih preobremenjena: »Službe, ki jih večina opravlja, so statične, ja, sedenje za mizo nam nikakor ni naravno. Večina mora spretno voziti med tisoči obveznostmi, pri čemer v prvi vrsti žrtvujejo čas, ki bi ga morale nameniti sebi. Zato se slabo in neredno prehranjujejo. Velik dejavnik pa je po mojem mnenju tudi stres. Količina stresnih hormonov, ki se dnevno sprošča pri vsaki ženski, je absolutna prrevisoka. Ko ti prevladajo, telo ne more brezskrbno opravljati svojih procesov, ves čas je v stanju pripravljenosti na nekakšno nevarnost, zato se poruši naravni sistem presnove in skladiščenja zalog

»Tudi če si ženska vzame čas zase, si pogosto izbere agresivno obliko gibanja, ki v njenem telesu povzroči nov stres. Mislim, da to vse preprečuje dolgoročne rezultate hujšanja. No ja, pa naša družba je tudi precej odvisna od sladkorja, tudi to moramo priznati

In Salsation® je prava mešanica vsega, kar potrebuje žensko telo, je prepričana 36-letnica, ki se je s skupinskimi vadbami prvih spoznala okoli 20. leta. Na tem novem področju se je takoj znašla, to je zdaj njeno življenje, služba in hkrati hobi.

Kaj je Slimmium BOOTY CHALLENGE?

V izziv je vključenih 15 žensk, ki jih povezuje strast do plesa in želja po izgubi odvečnih kilogramov pred poletjem. »Izvajamo plesno-vadbeni program Salsation®, ki temelji na glasbi in plesu, vanj pa je zelo spretno vpleten funkcionalni trening. Tako se bomo res posvetile oblikovanju ženskam najbolj pomembnih delov telesa – ritki, nogam in zadnjici,« nam je povedala Irena, ki je vsaki udeleženki izziva pripravila urnik za vseh 6 tednov, »tako da bodo na koncu izziva res lahko ponosno hodile po plaži«.

Med 6-tedenskim izzivom BOOTY CHALLENGE pa je Irena odkrila še eno novo strast - zaljubila se je v Slimmium Vanilla Shake – predvsem zaradi kremastega okusa. »Navsezadnje gre za obrok hrane in pomembno je, da v vsakem obroku uživamo. Jaz ga prav z veseljem popijem.«

Zakaj Vanilla Shake?

Pomembna se ji zdi sestava. Po vadbi je treba telo nahraniti s tistim, kar mu najbolj manjka. Slimmium Vanilla Shake je visoko beljakovinski shake, ki vsebuje tudi probiotike in v telo ne dovaja nepotrebnih kalorij. »Mislim, da je obrok, ki ima samo 104 kalorije in celo pospešuje kurjenje kalorij v telesu, telo pa nahrani s tistim, kar potrebuje za obnovitev mišic, pravo nadomestilo izgubljenih mineralov in podobnega,« pove, kako je izbrala Slimmium Vanilla Shake.

Vanilla Shake spije tudi, ko ni časa za drugo hrano in ...

Povsem pa je navdušena na tem, da je serviran v porcijah. »Jaz ga namreč najraje spijem med eno in drugo vadboko nimam časa za drugo hrano in niti ni primerno, da bi jedla velike obroke tik pred vadbo. Tako samo odprem vrečko, zmešam z vodo in na naslednji trening pridem super regenerirana in pripravljena za novo rundo,« pove v smehu simpatična vaditeljica.

image

Utrinek iz energičnega treninga. 

... ker poteši vsako lakoto

Vanilla Shake je visokobeljakovinski šejk, kar pomeni, da se z njegovo pomočjo v kri absorbira počasneje in s tem omogoča daljšo sitost, saj se raven inzulina dviga enakomerno. To pomeni, da ne pride do nenavadnega padca, ki povzroči napad lakote.

Za daljši občutek sitosti poskrbijo tudi mlečne beljakovine, ki se v telo sproščajo do 3 ure, v njem pa ostanejo do 6 ur, kar pomeni, da res poskrbi za daljši občutek sitosti.

Komu priporoča Vanilla Shake?

Prav vsaki ženski: vzame naj ga kot čudovit obrok, ki bo dal njenemu telesu točno to, kar potrebuje. »Tistim, ki so aktivne, bo verjetno res najbolj pasal po vadbi. Zagotovo bo prišel prav takrat, ko ni časa za konkreten obrok. Morda pa tudi kdaj, ko imamo občutek lakote, ampak še ni čas za večji obrok. Vsekakor bi se morale po uživanju Vanilla Shake počutiti bolje in mislim, da bo vsaka opazila rezultate – bodisi na teži bodisi na počutju, morda tudi na koži, laseh, nohtih. Odvisno, kje je telo pohranjeno,« nam je razkrila še eno skrivnost šejka Vanilla Shake.