Želite izboljšati športne dosežke? Potem potrebujete načrt!

Če to berete, ste najbrž rekreativni športnik, vsaj občasen. In če ste rekreativec, si gotovo želite izboljšati svoje rezultate. Kdo si pa ne? Vendar enačba več treninga = boljša zmogljivost se ne izide tako preprosto. Kaj morate vedeti?

image

Redno tečete in ste se odločili za maraton? Več kilometrsko kolesarjenje z občasnimi klanci vam ne dela posebnih težav in si želite osvojiti Vršič? Bi radi v enem dnevu prišli na Triglav in nazaj v dolino – ne da bi vas mišice na to opozarjale še vsaj en teden? Seveda je izvedljivo!

Kaj potrebujete za športne dosežke?

1. Načrt vadbe

Redno izvajajte vašo izbrano športno dejavnost in postopoma povečujte intenzivnost. Pozorni bodite na to, da omogočite telesu tudi čas za regeneracijo.

2. Načrt prehrane

Poglobite se v kakovostno literaturo o športni prehrani, predvsem pa zaupajte strokovnim virom, ki so podkovani v nutricistiki.

3. Načrt za luknje v prehrani

Če še niste podkovani v znanosti o zdravi prehrani ali vam zdrava prehrana ne diši preveč, potem boste morali hrano za vaše mišice, za obnovo celic, preprečevanje poškodb zaradi oksidativnega stresa in za energijo poiskati iz drugega vira.

Zakaj potrebujem dodatek k prehrani?

Torej, če ne zaužijete dovolj svežega sadja in zelenjave (= 450 gramov na dan!), polnozrnatih žit in izdelkov iz njih, kakovostnih beljakovin in zdravih maščob (o tem si lahko več preberete med Sensilab novicami) ter drugih polnovrednih hranil, potem napredka ne bo. Telo bo zaradi intenzivne vadbe namreč tudi intenzivno črpalo hranila iz hrane ali iz telesnih zalog. In če telesu ne boste sproti dovajali vitaminov, mineralov, vlaknin in drugih hranil, ki jih potrebuje, se vam bo uprlo. Posledica? Počutili se boste izčrpane, brez energije in slabovoljne, večja bo verjetnost poškodb.

Če vaše telo ne bo dobilo dovolj hranljivih snovi iz hrane ali prehranskih dopolnil, bo zaradi telesnih preobremenitev na udaru tudi imunski sistem. Zato boste najbrž hitreje staknili kakšno virozo ali vnetje.

Zakaj je ALL IN A DAY Multivitamin za športnike najboljša izbira?

Proučili smo potrebe športnih rekreativcev in kaj naše telo najbolj potrebuje za optimalno delovanje med rednim rekreativnim športnim udejstvovanjem. Vemo, da želite napredovati. Zato smo v ALL IN A DAY Multivitamin za športnike vključili najkakovostnejše sestavine, ki športniku zagotavljajo vse potrebne minerale, vitamine in druge antioksidante. Sestavine, kot so Vitamin C, magnezij, B-kompleks, sibirski ginseng in selen zagotavljajo rekreativcu potrebno energijo, vzdržljivost in regeneracijo ter preprečujejo izčrpanost - tudi med intenzivnejšo vadbo.

In kar je še boljše, sestavine so 100% naravnega izvora, zaradi česar jih naše telo lažje prepoznava in boljše absorbira.

Zakaj bi se odpovedali dosežkom? Seveda zmorete!