Izpadanje las? Morda je kriva ščitnica

Poletje je čas, ko nam lasje najbolj rastejo. Višje temperature in izpostavljenost soncu so za naše lase kot nekakšno gnojilo. Zato, če vam v teh mesecih izpadajo lasje, pozor: ne spreglejte, kaj vam vaše telo sporoča. Za izpadanje las je lahko kriva tudi ščitnica!

image

Izpadanje las je med drugim povezano tudi s hormonskim neravnovesjem. Hormonsko povezano izpadanje las nastane takrat, ko se hormon testosteron začne spreminjati v svojo slabšo različico, t.i. DHT. Ta nato napade zdrave lasne mešičke in jih oslabi, pogosto jih popolnoma uniči tako, da las na tistem mestu niti ne zraste več. To se dogaja moškim in ženskam!

Zato se vaši lasje vse bolj tanjšajo in tanjšajo, dokler ne pride do točke, ko ne rastejo več. Ta preobrazba testosterona v DHT se lahko v primeru neravnovesja ščitničnih hormonov celo pospeši. To pomeni, da vaša ščitnica ne deluje optimalno.

Veste, ali vaša ščitnica deluje res optimalno? V primeru premalo delujoče ščitnice so spremljajoči simptomi:

  • imate suho in občutljivo kožo
  • izpadajo vam lasje, ki so že tako brez leska
  • imate razcepljene nohte
  • ste utrujeni, spremljajoča zaspanost
  • ste v depresiji ali doživljate velik občutek žalosti
  • pridobivate kilograme
  • ste občutljivi na mraz, včasih tudi tresenje

Lahko ustavite izpadanje las in pozdravite ščitnico?

Za vas imamo dobro in slabo novico. Dobra novica je ta, da se lahko ščitnica, ki izloča premalo ščitničnih hormonov, popolnoma pozdravi z zdravili in pravilno nego. Slaba novica je, da mora večina žensk jemati zdravila za normalno delovanje ščitnice za življenje, poleg tega pa je ščitnico, ki je premalo delujoča, težko prepoznati. Vendar pa se z razvojem znanosti uveljavljajo naravni proizvodi, ki so izjemno učinkoviti in nimajo nobenih stranskih učinkov.

Izpadanje las lahko v tem primeru upočasnimo ali zaustavimo le, če uravnamo svoje hormonsko neravnovesje.

Sensilabovi strokovnjaki priporočajo naravne proizvode

Čeprav so generična zdravila za zdravljenje bolezni ščitnice zelo učinkovita, pa ne gre zanemariti njihovih negativnih učinkov. Zato je bolj priporočljivo uživati naravne proizvode, ki so prav tako učinkoviti pri lajšanju simptomov bolezni, vendar nimajo nobenih stranskih učinkov.

ThyroLux spodbuja tvorjenje ščitničnih hormonov ter varuje ščitnico in jetra, kjer v veliki meri nastaja aktivna oblika ščitničnega hormona T3. Skrbno izbrane naravne sestavine ThyroLuxa, ki dokazano podpirajo delovanje ščitnice, so aminokislina L-tirozin, minerali selen, baker, magnezij, mangan in cink ter izvlečki guggulove smole, rjave morske alge (visoka vsebnost joda), šisandre in svete bazilike. ThyroLux je proizveden v Sloveniji, po najvišjih farmacevtskih standardih.

Izbrani izdelki za vas