Prazna košarica?
Verjetno zato, ker si še niste ogledali naše najnovejše ponudbe
Sensilab za svoje spletne strani uporablja piškotke, ki ne shranjujejo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so morda že nameščeni. Z nadaljevanjem uporabe naših spletnih strani soglašate z njihovo uporabo.
Kontaktirajte nas prek spleta ali pokličite na 0590 82 770
100% garancija na zadovoljstvo
Brezplačna dostava nad 49,99 €
Človeško zdravje ni nič drugega kot popolnoma uravnovešen sistem. Je pa tako kompleksen sistem, da bi težko povzeli, kako deluje oz. kdaj in zakaj je v ravnovesju. A eden najpreprostejših vidikov našega ravnovesja je razmerje med kislim in bazičnim pH v telesu.
Zelo po domače povedano:
Virusi, mikrobi, kvasovke (kot je npr. kandida) in celo rakave celice so po naravi recimo kisli oz. se najbolje počutijo (in razmnožujejo) v kislem okolju. Zato je alkaliziranje (uživanje hranil, ki v telesu delujejo alkalno oz. bazično,) zelo pomembno za naše zdravje.
Ljudje, ki so se lotili alkaliziranja, in strokovnjaki najpogosteje izpostavljajo sledeče prednosti alkaliziranja:
Alkaliziranje torej hitro in zagotovo poskrbi za boljše počutje, zdravje in mentalne sposobnosti. Je eno izmed najbolj priljubljenih načinov prehranjevanja tistih, ki želijo drastično povečati svojo življenjsko energijo in zmanjšati verjetnost številnih bolezni.
Oblik prehranjevanja, ki izboljšajo fizično, mentalno in duhovno stanje je veliko, a ima alkaliziranje eno ogromno prednost. Držali se ga bodo lahko tudi tisti, ki se sicer težko uprejo določenim razvadam.
Če se alkaliziramo, nam ni treba popolnoma spremeniti življenjskega stila. Še vedno so dovoljeni mini »grehi«, občasno uživanje živil in jedi, ki sicer niso zdrave, odpovedati pa se jim ne moremo ali nočemo.
Koncept alkaliziranja temelji na preprosti matematiki:
Načeloma naj bi bilo razmerje kislih : bazičnih živil = 20% : 80%
V teh 20 odstotkov lahko potencialno torej umestimo tudi živila, ki sicer zakisajo telo – npr. kava, sladice, kruh, testenine, meso itd. Sicer pa nikar ne pretiravati. Do mere se kislo obnašajo že veliko bolj hranljiva živila, kot so žitarice, sladko sadje in oreški.
Vse, za kar moramo poskrbeti, je, da poleg »slabega« vnesemo tudi dovolj »dobrega«.
To so:
Vsa ta živila vsebuje ogromno mineralov in zelo malo sladkorja.
Živila, ki še vedno vsebuje veliko vitaminov in mineralov, a nekoliko več sladkorja, zato že delujejo v telesu manj bazično. Se nekje na sredini med kislim in bazičnim.
To so recimo korenje, paradižnik, bučke, pomaranče, jabolka, ribe, stročnice in jajca itd.
Tudi oreški so recimo takšni. Sicer vsebujejo veliko dobrega, a jih ne smemo zaužiti preveč, saj v telesu že delujejo blago kislo.
Najbolj kislo v telesu deluje pusta, težka hrana in naše razvade:
Četudi se alkalne diete ne boste lotili, skušajte vsaj v jesenskih mesecih (in ponovno v spomladanskih) poskrbeti za to, da uživate čim več alkalnih živil.
Izbrani izdelki za vas
Morda bi vas zanimalo