V jeseni izgubimo več las - kako to preprečiti?

Naši lasje imajo več funkcij – najenostavnejša in najbolj očitna lastnost je, da nas grejejo. Poleti in jeseni pa tega ne potrebujemo. Če temu dodamo še sonce in slano vodo, so lasje še toliko bolj nagnjeni k lomljenju.

image

Raziskava, objavljena v British Journal of Dermatology je pokazala, da je sezonsko izgubljanje las povsem normalno. Znanstveniki so ugotovili, da ljudi izpadanje las najbolj skrbi poleti in v jeseni. 

Shawn Kwatra (soavtor raziskave), docent dermatologije pravi: "Rahlo povečana izguba las poleti in v jeseni je normalno. Iz evolucijskega vidika je vloga las predvsem zagotoviti toplino. V poletnih mesecih pa zagotavljanje toplote ni potrebno.

Koliko je normalno?

Povprečen človek izgubi nekje med 50 do100 las na dan! Sliši se veliko, vendar to še ni znak za preplah. Je le del normalnega cikla rasti. Okrog 90% vaših las je v rastnem ciklu – in ta traja od 2 do 6 let. Las ponavadi odpade, ko se njegov rastni cikel konča. Na srečo ima vsak las drugačen rastni cikel, zato ne odpadejo vsi naenkrat.

Kaj, če je to vseeno preveč?

Če vas še vedno skrbi, da izgubljate preveč las, se pogovorite z zdravnikom, da ugotovite, če je izpadanje las mogoče posledica zdravstvenega stanja. Pri izpadanju las sta lahko velika dejavnika tudi stres in hormonske spremembe. Mogoče vam enostavno primanjkuje pravih hranil?

Vaši lasje morajo biti negovani od znotraj navzven – to jih bo ohranjalo lepe. Osnovni gradnik las in nohtov pa je keratin.

UNDO Nutrishine s topnim keratinom

Keratin je beljakovina, ki lasem, nohtom in koži daje strukturo, čvrstost in elastičnost, hkrati pa jih tudi ščiti. Če razmišljate o prehranskih dopolnilih, ni vsak keratin dober. Naša telesa nimajo pravih encimov, da pri prebavila vsak keratin, zato izberite vodotopni keratin.

Nutrishine kapsule vsebujejo svetovno inovacijo: topni keratin. Ta nemudoma učinkuje tam, kjer je najbolj potrebno. Dodali smo še cink, da vašim lasem zagotovi vse, kar potrebujejo. 

Nutrishine pomaga odpraviti škodo na laseh in lasem povrne sijaj. Hkrati jim bo pomagal, da ostanejo tam, kjer morajo – na vaši glavi! Kapsule so primerne za vse tipe las, moške in ženske.