Joga za moč #1

Učinkovita vadba, ki jo predstavljamo, združuje tri vaje, ki ustvarjajo popolno telo, in hkrati krepijo tako zgornji kot tudi spodnji del telesa ter poskrbijo za vse pomembne mišice v vašem telesu v eni potezi.

image

Najbolje je, da vadbo izvajate bosi, saj si tako zagotovite boljšo stabilnost, potrebno pa je tudi počasno in globoko dihanje skozi nos. Vsak vdih in izdih naj traja pet sekund.

Vaje za moč:

Strela (pri tej vaji delajo noge, zadnjica, spodnji del hrbta in ramena):

Vajo začnite v stoječem položaju. Noge postavite skupaj in hrbet poravnajte. Vzravnajte svoje rame, dlani pa stisnite skupaj. Nato se malce nagnite naprej ter upognite kolena, vse dokler nista vaša spodnja dela nog skoraj vzporedna s tlemi. Tal se torej ne smete dotakniti.

V tem položaju skušajte vaše telo ohraniti v ravnotežju. Vaše telo je zdaj od strani videti kot oblika strele. Držite to pozo 5 vzdihov, nato počasi vstanite. Ponovite 3-5krat.

Čoln (delajo: spodnji del hrbta, mišice na nogah, trebuhu in ramenih):

Sedite na tla, predse upognite kolena, stopala držite skupaj, plosko na tleh. Stegnite svoje roke naprej, da se lahko dotaknete svojih kolen, dlani pa sklenite skupaj.Svoje noge skušajte obdržati v pokrčenem položaju stabilne in se počasi nagibajte nazaj, vse dokler pokrčenih nog ne dvignete približno 30 cm od tal.

Ravnotežje skušajte ohraniti na trtici in se ne premikajte naprej ali nazaj. Ta položaj držite 10 vdihov, nato noge položite nazaj na tla. Ponovite 2-3krat.

Deska (delajo: prsne mišice, ramena, triceps in ključne mišice):

Začnite s pozo, ki jo po navadi uporabljate pri delanju sklec, roke položite plosko na tla, z iztegnjenimi komolci. Vaš položaj bi moral sedaj od nog do glave zgledati kot ravna črta. Obdržite to pozo tri vzdihe, nato počasi dvignite svojo levo roko in jo razširite pred vami, hkrati pa od tal dvignite tudi desno nogo. Držite en dih, nato ju položite nazaj na tla. Sledijo trije vdihi, nato dvig ponovite, vendar tokrat obratno - z desno roko in levo nogo. Držite en dih, nato se vrnite v položaj sklec. Celoten cikel ponovite 1-3krat.

Izbrani izdelki za vas