Jutranja nega kože

Vsak od nas ima zjutraj svojo rutino, ki ji sledi. Zajtrk, kava, kopalnica, odhod v službo,... Kadar pa govorimo o negi obraza, je rutina še toliko bolj pomembna. Pri tem je pomembno, da prisluhnemo naši koži in ji zagotovimo ravno tisto, kar potrebuje. Koliko pa se pravzaprav posvečati pravilni negi kože? Če ste ste ob tem vprašanju ugotovili, da negi kože ne posvečate veliko časa, bi vas mogoče zanimali spodnji nasveti. 

image

Tip kože

Preden začnete razmišljati o popolni jutranji negi za svojo kožo, se pozanimajte, kakšna je vaša koža. S kakšnimi težavami se najpogosteje soočate? Kakšen je vaš tip kože? V kakšnem stanju je vaša koža? V kakšnem okolju živite? To je odločilnega pomena, ko boste izbirali pravi izdelek za vašo kožo.

Čiščenje

Ko se zbudite in odpravite v kopalnico, si najprej očistite obraz. Ne glede na to, kako dobro ste odstranili ličila in koliko izdelkov ste uporabili pred spanjem, je nujno, da si takoj zjutraj umijete obraz. Na vaši koži se ponoči nabere ogromna količina umazanije, bakterij in naravnih olj. Verjetno si ne želite tega na obrazu cel dan, kajne?

image

Čistilno olje

Tudi, če vaša koža ni nagnjena aknam in mozoljem, naj bo čistilno olje vaš prijatelj. Ta bo nežno odstranil vso umazanijo, kar je še posebej dobrodošlo pri ljudeh z bolj občutljivo kožo.

Nasvet: Manjšo količino čistilnega olja enostavno nanesite na vaše roke, ga vmasirajte v kožo, splaknite z vodo in nadaljuje s svojo rutino.

image

Čistila na vodni osnovi

Da se po čiščenju ne boste svetili kot božični okraski, je priporočljivo, da se znebite ostankov olja na vašem obrazu. Pri tem je najbolje uporabiti čistila na vodni osnovi, ki bodo ostranila sledi olja in kakršnokoli umazanijo, ki je še ostala. Poskusite izbrati negovalno formulo brez alkohola in luščilnih delcev.

Nasvet: Čistilo s krožnimi gibi spenite na mokrem obrazu, izplaknite z vodo in kožo nežno popivnajte z brisačo. 

image

Skrb

V zadnjem času so zelo popularni serumi. In to z razlogom! Ti izdelki so polni sestavin, ki skrbijo za vašo kožo. Ker vsebujejo visoko koncentrirano formulo, je že majhna količina izdelka dovolj, da opazite njihovo učinkovitost. V ta izdelek se nedvomno izplača vložiti.

Da bi vedeli, kakšen serum izbrati, morate vedeti, s kakšno kožo se spopadate. Če je vaša koža suha, izberite visoko vlažilni serum, tisti z aknasto kožo izberite serum, ki cilja na akne, če pa je vaša koža zrela, posezite po anti-age formuli. Za vsako težavo obstaja poseben serum!

Nasvet: Manjšo količino izdelka nanesite na svoje dlani in nežno vtisnite na obraz. Ne nanašajte seruma z bombažnimi blazinicami, saj bodo vpile serum.

image

Vlaženje

Ko za svojo kožo poskrbite z najboljšim serumom, je ne pozabite navlažiti! Tudi če je vaša koža že sama po sebi bolj oljnata, je ključnega pomena, da tega koraka ne izpustite. Če kože ne navlažite, bo postala suha in proizvajala več olja. V tem primeru poskrbite, da uporabljate izdelek, ki je primeren za vaš tip kože in za okolje, v katerem živite. 

Če večino dneva preživite v klimatiziranem prostoru ali pa zunaj na hladnem, je velika verjetnost, da bo vaš obraz bolj suh. V tem primeru posezite po gostejših in bolj oljnatih vlažilnih kremah. Postavile bodo oviro med vami in zunanjimi dejavniki, hkrati pa bodo poskrbele tudi za zdrav sijaj kože.

Nasvet: Uporabite majhno količino kreme in jo nežno vmasirajte v kožo. Preden nadaljujete poskrbite, da jo koža čim bolje vpije. Če želite biti prepričani, da boste izbrali pravo kremo za svojo kožo, izberite UNDO kremo. Je lahkotna in kožo globinsko navlaži. S svojo anti-age formulo poskrbi, da bo vaša koža videti vrhunsko! 

Zaščita

Dermatologi po vsem svetu se strinjajo, da je visok zaščitni faktor pri negi kože nujen. Ne glede na to, ali živite v sončnem ali deževnem kraju, bodo UV žarki vedno našli pot do vaše kože. Torej, če si želite dolgotrajen mladosten izgled kože, poskrbite, da vsakodnevno uporabljate izdelke z zaščitnim faktorjem vsaj 30. Danes lahko povsod najdete kreme, olja in tudi pudre, ki vsebujejo zaščitni faktor. Ko najdete izdelek, ki vam odgovarja, se ga držite.

Nasvet: Izdelek z zaščitnim faktorjem uporabite preden nanesete ličila in vsaj 30 minut preden se izpostavite soncu. Da podaljšate zaščito, izdelek nato nanesite vsaki dve uri. 

Izbrani izdelki za vas