O, ne! Kaj mi dela estrogen!

Začnimo tako: estrogen je spolni hormon, ki ni samo asociacija za ženske prsi, ampak žal tudi za moške. In to zato ker imajo estrogen, resda v manjših količinah, tudi moški. Vendar že malce povečana količina estrogena lahko povzroči velike težave. Ali vas zanima, kako je videti moški, ki ima preveč estrogena?

image

V moškem telesu estrogen tekmuje s testosteronom – in kakšne so posledice. Vendar je treba vedeti, da tudi višek testosterona lahko povzroča težave. Za ilustracijo: če ima moški preveč testosterona, bo imel visoko spolno slo, ampak če ima obenem premalo estrogena, mu bo zmanjkalo vzdržljivosti in bo odpovedal, ko je čas za 'akcijo'. Skrivnost je v ravnovesju hormonov.

Estrogena je v sodobnem industrializiranem svetu preveč

Najprej je treba poudariti, da estrogen ni moški sovražnik. Estrogen potrebujejo tako ženske kot moški, saj med drugim moškim zagotavlja energijo in vzdržljivost. Sodeluje pri gibljivosti spermijev, torej plodnosti, vpliva na izgradnjo kosti ter deluje varovalno na srčno-žilni sistem. Težava nastane, ko ga je v telesu preveč. In v sodobnem industrializiranem svetu ga je hitro preveč. Zakaj?

Ker je okolje, v katerem živimo, zasičeno s tako imenovanimi ksenoestrogeni, telesu tujimi viri estrogenov. To so umetne kemikalije, ki imajo podobno kemično strukturo kot estrogen in posnemajo njegovo funkcijo v telesu. Ksenoestrogene lahko najdemo v neekološko pridelanem mesu in mlečnih proizvodih živali iz konvencionalne reje, v telo jih vnesemo s hormonsko nadomestno terapijo, progesteronskimi kremami in kozmetiko s konzervansom parabenom, z gensko spremenjeno sojo, hrano, pogreto v plastiki ter s številnimi šamponi, mili, losijoni in osvežilci zraka, ki vsebujejo ftalate, najdemo jih tudi v mehčalcih perila, insekticidih itd.

Treba je vedeti, da tudi v maščobnem tkivu nastaja estrogen, zato imajo ljudje z odvečnimi kilogrami tudi večjo vsebnost estrogena v telesu. To je toliko bolj problematično v primeru visceralne (trebušne) debelosti, ki povzroča tudi številna vnetja v telesu.

Preprečite posledice zasičenosti z estrogenom – estrogenske dominance

Torej, slaba novica je, da imate z veliko verjetnostjo višek estrogena v telesu, saj tako imenovanim motilcem hormonov v industrializiranem, urbanem okolju ne morete ubežati. Imamo pa tudi dobro novico: obstaja način, kako naravno izločiti višek estrogena iz telesa. To lahko dosežete z ustrezno prehrano in prav za estrogenski detox zasnovanimi izdelki!

EstroLux je odlična pomoč pri odstranjevanju nevarnih ksenostrogenov oziroma motilcev hormonov iz moškega telesa. Je izdelek za VSAKOGAR, ki živi v urbanem, industrializiranem okolju. S skrbno izbranimi naravnimi sestavinami poskrbi za izločanje odvečnega estrogena in splošno hormonsko ravnovesje ter čisti in razstruplja jetra, ki lahko tako učinkoviteje predelajo in odstranijo višek estrogena. Naravne učinkovine EstroLuxa so izvlečki melise, rjave morske alge, sojinih in lanenih semen ter brokolija in vitamin B6.