Kaj ima balet s fitnesom?

Ste imeli lep teden? Verjamem, da je prvo srečanje z visokointenzivnostno vadbo zanimivo, sploh, ker smo 100% osredotočeni na to, kdaj naj vdihnemo, izdihnemo, kdaj stisnemo trebuh, kje imamo glavo, kako se držimo v križu in koliko je še do konca ure. Ampak na koncu se počutimo fantastično, zato je vedno vredno stisniti zobe.

image

No, kljub vsemu je lahko intenzivna vadba tudi elegantna. Navsezadnje kar nekaj najbolj popularnih vadb izvira iz plesa. Pri plesu pa brez elegance in izraznosti tudi brezhibna tehnika ne pride do izraza. Zakaj tolikokrat omenjam ples, boste zaskrbljeno pomislili? Vsekakor ne zato, ker bi vas želela učiti plesnih korakov. Fju. ;)

No, glede plesa je zanimivo predvsem to, da je Joseph Pilates, izumitelj zelo popularne vadbe pilates, svoj navdih našel v različnih športih, med drugim tudi v baletu in gimnastiki.

In ko so vadbo enkrat odkrili plesalci, je to postal del obveznega treninga. Sodobni trendi pa so pilates nadgradili v še bolj plesu podobno vadbo, bolj dinamično in intenzivno, a še vedno dovolj graciozno in elegantno. Baletno inspirirane vadbe so še en hit v svetu vadb, ki ima na telo prav tako izjemne učinke.

Morda na prvi pogled vadbe, ki v svojem imenu vsebujejo kakršnokoli obliko besede –lates, vzbujajo občutek, da so prenežne in premalo intenzivne, da bi zaradi njih lahko izgubili težo. A to še zdaleč ni res. Samo pomislite: koliko premočnih balerin ste že videli v svojem življenju?

O današnji video vadbi

Vadba kakršno bomo delali danes je izjemno učinkovita za oblikovanje nog in zadnjice ter zahteva stalno aktiviran center.

Zaradi plesne inspiracije morda deluje enostavno, a ko jo boste prvič izvedli, boste v nogah začutili mišice, ki jih do sedaj še niste poznali. Vaje namreč niso klasične fitness vaje, ki bi imele za cilj povečevanje mišic, temveč oblikujejo lepe dolge mišice. Smisel vaj je v kratkih, kontroliranih gibih, zaradi katerih so sklepi stabilnejši, mišice pa ves čas aktivne, kar hitreje prinaša želene rezultate.

In naj vas pomirim. Za takšno vadbo ni potrebno nikakršno predznanje. Ples bo le v občutku, ki vam ga bo vadba dala, gibi pa so povsem nezapleteni. Vse kar morate imeti v mislih je, da vselej čutite aktiviran center in nosite nasmešek na obrazu. J Poiščite kakšen stol ali baletnemu drogu podoben pripomoček, spnite si lase v figo in se spremenite v plesalce za en teden.

Izbrani izdelki za vas