Kaj imeti vedno v torbici, da se ne boste zredili

Verjetno ste tudi vi ugotovili, da ste lačni povsem drugačni. In takrat bi najraje pojedli nekaj mastnega ali sladkega, kar že na daleč daje videz nasitnosti. Zato je tudi znano, da če želite shujšati, ne smete nakupovati hrane lačni. Kako se torej izogniti napadom lakote – prave in čustvene?

image

Včasih nimate časa iti na kosilo ali pa vam tisto, kar je na meniju, ne ustreza. Mogoče vas že med čakanjem na kosilo zagrabi lakota ali pa ste v posebnem hormonskem oziroma čustvenem stanju, ko bi »celega vola požrli«. Obstajajo pa načini, ki pomagajo zajeziti ta obsedena stanja. In to, kar pomaga, lahko vedno nosite s sabo v torbici.

1. Plastenka vode

Ko se v vas porodi nenadna želja po hrani, gre pogosto za pomanjkanje tekočine v telesu. Hrepenimo po hrani, a smo pravzaprav žejni. Zato delujte proaktivno in redno pijte po malem. Tako bo vaš želodec poln in boste tudi manj pojedli.

2. Paketek polnozrnatih krekerjev

Kot prva pomoč pri lakoti delujejo tudi krekerji. Izberite polnozrnate, ki vam poleg energije ogljikovih hidratov zagotavljajo tudi druga hranila, predvsem vlaknine. Te omogočajo daljši občutek sitosti, obenem pa spodbudijo prebavo.

3. Študentska hrana – mešanica oreškov in suhega sadja

Naravno prisoten sladkor, kombiniran z vlakninami, iz suhega sadja je dobro nadomestilo za sladkarije. Kmalu prežene neustavljivo željo po sladkem in vam zagotovi potrebno energijo. Zdrave maščobe iz oreškov prav tako poskrbijo za daljši občutek sitosti, spodbudijo pa tudi miselne funkcije.

4. Jabolko in korenček

Ker ni nevarnosti, da bi se v torbi zmečkala, sta to vaša najboljša prijatelja. Jabolko in korenček vas bosta odžejala, osvežila, zbistrila in nasitila. Vitamini in minerali v svoji najosnovnejši obliki.

5. SlimCut diet shake

Odlična pomoč, ki lahko nadomesti obrok, je tudi SlimCut DIET SHAKE. Vsak dan si privoščite shake z noro dobrim okusom po maslenih piškotkih in si sočasno zagotovite vse tisto, kar vam bo olajšalo hujšanje in napolnilo z energijo - tudi med najstrožjimi dietami! Vsak shake vsebuje:

  • vlaknine
  • mešanico 15 vitaminov & mineralov
  • sirotkine beljakovine
  • garcinio cambogio