Kaj je termogeni učinek in kako nam lahko pomaga shujšati

Ste že slišali za termogeni učinek živil? Le-ta močno pospeši metabolizem zaužite hrane in maščobnih zalog, zato je eden najpomembnejših elementov zdravega hujšanja. Spoznajte, kako ga lahko izkoristite v svojo korist.

image

Za termogeni učinek vedo znanstveniki že od leta 20. stoletja. Njegov učinek so dokazale že številne raziskave.

Kaj je termogeni učinek

Gre za stanje presnove, ki je idealno za delovanje encimov in porabe energijskih zalog – tistih iz maščobe ali hrane. Po domače povedano – takrat kalorije porabljamo hitreje.

Telovadba in dieta na potenco

Najmočnejši termogeni učinek ustvarimo s telovadbo, izredno podobno stanje pa se zgodi tudi, če uživamo določena živila, ki metabolizem pospešijo podobno kot telovadba. Ja, prav razumete. Na ta način določena živila na naše telo vplivajo, kot bi telovadili.

Od makro živil imajo najmočnejši učinek beljakovine. Da prebavimo meso, ribe ali puste mlečne izdelke, kot so sirotkine beljakovine, porabimo skoraj 30% energijske vrednosti, ki jih ta živila skrivajo v sebi. Prav zato so beljakovinske diete tako popularne, če želimo izgubiti odvečne kilograme ali pa temeljito definirati telo.

Poleg beljakovin obstajajo tudi živila, ki močno pospešijo presnovo, čeprav imajo komaj znatno energijsko vrednost. V kombinaciji ustvarjajo intenzivno moč sinergijskega učinka, ki pospešuje metabolizem in topljenje maščob tudi v mirovanju.

Takšno kombinacijo vsebuje tudi Sensilabov najnovejši shujševalni izdelek SlimCut, ki vsebuje patentirano učinkovino, ki dokazano deluje in pomaga shujšati ne glede na nivo fizične aktivnosti.

Ta teden lahko SlimCut naročite z brezplačno dostavo:

Uživanje prave kombinacije živil lahko torej pretenta telo, da se odzove, kot da bi blago telovadilo. Prav tako intenzivno potencira vsako aktivnost. Vsaka igra z otroki lahko tako postane telovadba, vsak trening pa izredno učinkovit.

Ena izmed najbolj poznanih živil s termogenim učinkom so pekoče začimbe, zeleni čaj, gvarana in grenka pomaranča itd.

Preizkusite ga sami!
Moč termogenega učinka lahko preizkusite tudi na lastni koži z izdelkom SlimCut, ki poleg zelenega čaja, gvarane, in grenke pomaranče vsebuje še številne naravne izvlečke sadja, ki spodbujajo prebavne encime, in zelenjave, ki delujejo močno antioksidativno in pomlajujejo presnovne poti. Poleg tega izdelek z zgolj naravnimi učinkovinami pospešuje topljenje maščob in izboljšuje počutje.

Idealno za spomladansko dieto!